13 February 2011

ROTI JALA (RESEPI SUE SARAWAK)

Bahan-bahan:
  • 2 cawan tepung gandun
  • 2 cawan air
  • 1 biji telur
  • 1 sudu kecik garam halus
  • Beberapa titik pewarna kuning.
Cara-cara:
  1. Masukkan semua bahan ke dalam blender dan blend hingga semua sebati.
  2. Perapkan selama 1/2 jam.
  3. Panaskan kuali dengan api sederhana.
  4. Sediakan kuali leper Non-stick dan masukkan ke dalam acuan roti jala.
  5. Tebarkan/kirai adunan di atas kuali yang di panaskan tadi
  6. Biarkan hingga roti jala tu masak.
  7. Angkat dan gulung/lipat ikut citarasa anda.

No comments:

Post a Comment

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠