Bahan2 untuk Kastard:
- 1 cawan tepung kastard
- 4 cawan air
- 1 sudu besar serbuk agar2
- 2 sudu besar gula
- 1/2 tin jagung kremar.
Cara-caranya:
- Masak agar2 dengan air sampai hancur,masukkan tepung kastard (bancuh dengan sedikit air)gula dan jagung.
- Masak atas api yg sederhana dan terus mengacau sampai adunan pekat dan berkilat.
- Tuangkan dalam acu atau loyang dan biarkan sejuk sebentar,sebelum di sejukkan di dalam peti ais.
Bahan2 untuk kuah:
- 1 tin susu cair
- 2 gelas air
- 6 sudu besar gula pasir
- 1 tin fruit coctail atau longan.
- 1/2 tin jagung biji
Cara-caranya:
- Masak susu,air dan gula dengan api perlahan sampai mendidih.
- Biarkan sejuk,masukkan dalam peti ais supaya sedap di makan bila sejuk.
- Untuk menghidang,masukkan kuah dalam mangkuk besar,masukkan fruit coctail atau longan dan jagung.
- Kemudian masukkan kastard yang telah di sejukkan di dalam peti ais.
No comments:
Post a Comment
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠