Bubur Jagung (Minum Petang )

Author : Cik Rose Cute | 12:55 PM | 3Total Comments |
Bahan-bahan;

  • 500gm jagung frozen
  • 3 cawan santan pekat (1 biji kelapa)
  • 1 cawan air
  • 1 cawan gula perang
  • 2 sudu besar gula (sekiranya kurang manis)
  • 2 sudu besar sagu mata ikan (basuh dan toskan)
  • Garam
  • Daun pandan
Cara-cara:
  1. Masukkansemua bahan kecuali santan pekat ke dalam periuk.
  2. Masakkan sehingga mendidih dan nampak sgu jernih.
  3. Masukkan santan pekat dan kacau perlahan2 sehingga mendidih sekali lagi.
  4. Hidangkan.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

3 comments:

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠