16 February 2011

PENGAT NANGKA BERSUSU

Bahan-bahan:

  • 500gm nangka
  • 1 liter santan pekat
  • 200ml air
  • 1/2 sudu teh garam
  • 200gm sagu
  • 2 helai daun pandan
Cara membuatnya:
  1. Masak santan pekat,daun pandan dan sedikit air sehingga sedikit mendidih.
  2. Kemudian masukkan garam dan gula...tunggu sebentar sehingga gula hancur.
  3. Kemudian masukkan sagu dan biarkan sagu kembang...,sedia untuk di hidangkan.

No comments:

Post a Comment

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠