- 500gm nangka
- 1 liter santan pekat
- 200ml air
- 1/2 sudu teh garam
- 200gm sagu
- 2 helai daun pandan
Cara membuatnya:
- Masak santan pekat,daun pandan dan sedikit air sehingga sedikit mendidih.
- Kemudian masukkan garam dan gula...tunggu sebentar sehingga gula hancur.
- Kemudian masukkan sagu dan biarkan sagu kembang...,sedia untuk di hidangkan.
No comments:
Post a Comment
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠