Roti Goreng Ranggup

Author : Cik Rose Cute | 2:09 PM | 0Total Comments |
Bahan-bahan:

  • 8 keping roti
  • serikaya-secukupnya
  • 2 cawan tepung gandum
  • 2 1/2 cawan air
  • 2 sm marjerin
  • 1 sudu kecil garam dan gula (gula bukan nak bagi perasa tapi nak bagi kuih sedikit berkilat jer..)
  • Sedikit pewarna kuning.
Cara-cara:
  1. Di dalam bekas,satukan tepung bersama marjerin,garam dan gula.Bancuh dengan air (guna Whisk lagi senang)warnakan kuning ketepikan.
  2. Ambil 2 keping rati dan intikan dengan serikaya dan potong ikut citarasa anda,nak cantik buang kerak tepi pun boleh.
  3. Panaskan minyak di dalam kuali untuk menggoreng.
  4. Celupkan roti tadi ke dalam adunan tepung dan goreng segera sehingga ke perangan.
  5. Tips: Roti yang di potong pada saiz kecil lebih menarik perhatian si manja anda.
Roti ni..ranggup di luar tapi lembut lagi kat dalam...sedap di makan ketika panas suam-suam...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

No comments:

Post a Comment

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠