24 July 2014

Kad Raya Dari Blogger Mia dah sampai

Assalamualaikum........
Tak sempat nak update blog....sibuk kemas dan deco rumah....tak lama lagikan nak raya.....hihihi.....tahun nie aku buat langsir sendiri....beli jer kain langsir yg semester rm 2.80....langsir kat rumah nie...dah lama tak bertukar.....

Sebenarnya aku buat entry nie.....untuk memberitahu bahawa kad blogger dari mialiana dah selamat sampai......cantik kad raya tue....Aku dapat kad raya nie sebab join segmen dari Mialiana dan terpilih dapat kad raya...Terima kasih ya Mia....

Comel tak gambar vector blogger mia....Okey dengan kesempatan ini aku mengucapkan Selamat Hari Raya dan tersalah tulis atau korang terasa...harap di maafkan....Berhati-hati di jalan raya....biar lambat sampai janji selamat perjalanan korang balik kampung....ya....
Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

20 July 2014

Resepi Donut Gebu

Assalamualaikum...

tadi ronda2 jap kat blog seorang blogger dan terbaca resepi donut nie....terasa mau buat...tapi tak tahu bila lagi.....anak-anak aku memang hantu donut...sebelum nie ada jugak salin resepi...buat2 tak jadi gebu....huhuhu nak try ikut resepi nie pulak hihihi mana tahu kot2 jadi....Resepi aku Copy Sini


Bahan-bahan: tepung cap Itasir, butter cap Tantura, gula perang dan natural yis serta segelas sederhana air suam.

Cara membuat:
1. Letakkan 3 sudu makan yis dan sesudu makan gula.
2. Curahkan air suam segelas sederhana dan gaul sebati.
3. Campurkan 3 sudu makan butter Tantura dan gaul mesra.
4. Letakkan tepung mengikut kuantiti air tadi.
5. Biarkan doh kembang kira-kira sejam.
6. Tumbuk doh dan uli memanjang seperti rantai tangan. Sambungkan hujung dan hujung membentuk tayar.
7. Setelah semua telah terbentuk, panaskan minyak dan goreng.
Selesai.

Ini rupa doh yang menggebu kembang.


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ