SINOPSIS My Lovely Girl / She's So Lovable

Author : Cik Rose Cute | 9:08 PM | 5Total Comments |
Drama Korea Terbaru " My Lovely Girl" akan di tayangkan tidak laa lagi....tak sabar nak tengok Rain berlakon baik....Heroin Kristal


Jom Baca Sinopsis Lanjut


  • Judul : 내겐 너무 사랑스러운 그녀 / Naegen Neomu Sarangseureowoon Geunyeo
  • Judul Lain: My Lovely Girl / The Woman Who's So Lovable to Me
  • Juga Dikenal Dengan: 송포유 / Song for You
  • Genre: Music, Romance
  • Episodes: 16
  • StasiunTV: SBS
  • Masa Tayang : 2014-Sep-17 s/d 2014-Nov-06
  • Jam Tayang : Rabu & Kamis PKL. 21:55
  • Sinopsis Ringkas :
    Drama Korea My Lovely Girl bercerita tentang Hyun-Wook (Rain) adalah seorang presiden/Ceo sebuah perusahaan hiburan, komposer & produser handal. Dia kehilangan kekasihnya dalam Insiden kecelakaan/kemalangan. Hyun-Wook kemudian bertemu dengan adik dari bekas kekasihnya yg telah meninggal bernama Se-Na lakonan Kristal. dan seiring perjalanannya waktu Hyun-Wook (Rain) dan Se-na (kristal) jatuh cinta.

    Hyun Wook (Bi) adalah CEO dari Perusahaan sebuah agen bakat/hiburan bernama  AnA . Dia adalah penulis lagu yang hebat dan seorang produser yg dingin yg tidak  ambil peduli apa-apa  di luaran namun sebenarnya ia memiliki sifat yg sensitif dan baik hati. Hyun Wook Hidup dalam kesulitan karena ia tidak dapat melupakan bekas kekasihnya yang meninggal dalam Insiden kecelakaan, dia menyaksikan kemalangan tersebut di depan matanya sendiri...di saat terakhir bekas kemalangan itu kekasihnya meninggal di pangkuannya..

    Sehinggalah adik dari bekas kekasihnya , Se Na (Krystal Jung), pindah ke Seoul untuk mengejar kariar  menjadi  seorang penyanyi.Mimpinya di Dunia Musik dan Hyun Wook  membantu Se Na untuk mencapainya. Bagaimanakah kisah selanjut....Jom! tengok online ataupun dekat Astro 393

    Menarik jugak sinopsisnya....nak tengoklah nanti...


    Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

    5 comments:

    1. betnya
      lama tak layan drama korea ni :)

      ReplyDelete
    2. sama lah kita..tak sabar nak tengok drama nie..sebab ada L and hoya berlakon..
      my god!!!!

      ReplyDelete
    3. gak sabar nih liat drama korea yang satu ini

      ReplyDelete
    4. owh no demam filem korea taknak terjebak i baca review kat blog cik rose jer la ye.. dah terlepas pun heheh

      ReplyDelete
    5. actually best.. dah tgk smpai hbis. until episod 16

      ReplyDelete

    ●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
    • بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
    terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
    Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
    ●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
    "⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠