#
#
#
- Ikan (tak kisah ikan apa-apa pun..)
- 1 biji tomato-di belah 6
- 2 batang serai- di titik
- 1 genggam daun selasih
- 3 keping asam gelugur.
- Air secukupnya
- Garam dan gula secukup rasa
- 1 kiub pati ikan bilis "maggi"(optional)
#
#
#
Cara membuatnya:
- Panaskan sedikit minyak di dlm periuk,tumis bahan tumbuk halus bersama serai titik,hingga harum.Tuang air secukupnya dan masukkan asam gelugur serta kiub ikan bilis dan biarkan mendidih.
- Masukkan ikan dan perasakan dengan garam secukup rasa serta sedikit gula.
- Akhir sekali masukkan tomato,daun selasih dan masak sekejap.Rasa dan jika ok boleh matikan api.
- Hidangkan segera bersama nasi putih dan ulam-ulaman...
No comments:
Post a Comment
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠