Puding 3 Lapis

Author : Cik Rose Cute | 4:57 PM | 22Total Comments |
10 gm serbuk agar2 (saye guna 1 pekat agar2 tali)
6 cwn air
1 1/2 cawan gula
1 tin susu cair
1 sd tepung castad


cara2
masak semua bahan hingga mendidih..tapis dan bahagikan pd 3 warna, masukan 1 warna ke dlm acuan bila hampir2 beku...masukan satu lg warna perlahan2 diatasnye dan seterusnye hinggaa warna yg ke3...sejukkan.


Tidak lama lagikan puasa..bolehlah mencuba resepi puding 3 belang nie ya...
Ambik sepotong seorang okey hihihi....(Telan Air liur tengok?)

Malam nie..aku terjah korang...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

22 comments:

  1. mmg colourful habis puding ni :)

    ReplyDelete
  2. sedapnye, telan air tgk puding nie

    ReplyDelete
  3. wah menarik,wrna yg memikat...perrr
    mesti sedap...

    ReplyDelete
  4. Menarik & mudah..boleh cuba ni :) mesti sedap kan

    ReplyDelete
  5. wahhh. lawanye puding tu! seyes terliur~~ >.<

    ReplyDelete
  6. Terliur...nasib baik hari ni tak posa...

    ReplyDelete
  7. wahh cun nya puding dia, sekarang duk tengah giler wat eskrem goreng hehe... :)

    ReplyDelete
  8. cantik je kejadian puding ni......mcm puan yg buat:-)

    ReplyDelete
  9. SALAM ROSE..cantiknya puding 3 lapis ni..buat cik teruja nak buat jugak

    ReplyDelete
  10. sedapnye...nak try la nanti..:)

    ReplyDelete
  11. warna cam aiskrim paddle pop!!
    suke3!!!

    ReplyDelete
  12. alahai kak, chanteknya warna puding ni....syg nk mkn :)

    ReplyDelete
  13. wah meriah..pink tetap warna utama tuu..hhi,..nnt nak cuba bt gak..

    ReplyDelete
  14. warne die boleh buat mate belang2.. sedap nye~

    ReplyDelete
  15. cantiknye.. acuan yg diguna CR pun cantik.. senang je ye..mcm nak cuba jgklah nt..hehhe

    ReplyDelete
  16. cantik dan kelihatan sedap..cam sayang pulak nak mkn..pandai la akak buat pudinggg..

    nk try jugak ler nnti..harap2 jadi lah...

    ReplyDelete
  17. kalu org lain buat elok je warna xbercampur.. sy xreti nak wat gini..

    ReplyDelete
  18. cantiknya warna..terliur nur tgk.. :)

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠