Menghalang Muka Daripada Terbakar Cahaya Matahari

Author : Cik Rose Cute | 8:51 AM | 35Total Comments |
Korang suka ke pantai?mesti sukakan...ada cara yg lebih baik untuk menghindar wajah kita terbakar daripada terkena panahan matahari...

 

Bila melihat gambar-gambar ini, sudah tentu kita akan tertanya-tanya apa motif utama mereka mengenakan topeng muka. Pemandangan pelik ini terjadi di pantai China. Ianya dikenakan bukanlah bertujuan untuk merompak bank, namun kebanyakan wanita ini adalah mereka yang sudah dalam pertengahan umur wanita. Mereka 'berpenampilan sesuai' di pantai.

Wanita di Pantai Qingdao, China utara-timur wilayah Shandong, memakai topeng nilon yang sedikit menakutkan untuk melindungi diri mereka apabila mereka ke pantai. Topeng, yang dicipta oleh warga tempatan tujuh tahun yang lalu, digunakan untuk menghalang sinaran matahari yang memudaratkan agar si pemakai tidak perlu menggunakan 'sun burn'.

Produk ini kini di bawah pengeluaran besar-besaran dan dijual di kedai-kedai pakaian renang sepanjang wilayah Shandong Timur Laut China. Pelabuhan laut bandar Qingdao terkenal dengan pantai, yang terkenal dengan air jernih, ombak lembut dan pasir memukau. Pemandangan indah ini juga sebanding di Hawaii, Bali atau Pulau Samet di Thailand. 



 
Korang dah baca...Sanggup ke korang nak pakai topeng nie masa berada di pantai hihihi..."Tepuk dada tanya selera anda"


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

35 comments:

  1. Macam-macam diarang ni kannn...jaga muka jer..yg lain2 biar terbakar...

    ReplyDelete
  2. sebelum komen, saya nak gelak dulu.. hahahahaahahahahaha.. tergelak2 saya baca entry ni.. hahahahahahaha.
    rasanya biarpun free dia bagi saya, memang saya taknak pakai la.. takut nanti orang pun takut tengok kita siap kata kita perompak...

    ReplyDelete
  3. aduh2... tak sanggup k pakai topeng tu, juga tak sanggup nk pakai bikini gitu di kala tua,.. oh tidak

    ReplyDelete
  4. jangan muka bertukar kaler ikut topeng dah lah..
    naya kan...

    ReplyDelete
  5. ahhahaha sabor aje kan ..
    x sanggup lahhh
    kita ok layie .. kalau di sini pakai macam tuuu pakai jubah guaneee agaknyee erkkk ekke ;)

    ReplyDelete
  6. tak tahan betul tgk diaorang ni...kelakar betul

    ReplyDelete
  7. assalaualaikum cik rose..
    err kalo pakai kat malaysia ni ada yg kena kutuk kang.. baik pakai sunburn je.. huhu

    ReplyDelete
  8. muka je diorg selamatkan..kt tangan..paha...dibiarkan...pakai yg utk menyelam tu myb sesuai kot..hehe

    ReplyDelete
  9. kalu cm tu baik x yah g pantai hehee

    ReplyDelete
  10. lawak la pulak..
    macam nak merompak :)

    ReplyDelete
  11. nampak mcm pelik pulak...klu wani xpakai kot hahaha

    ReplyDelete
  12. Dah macam alien pun ada diorg nie....

    ReplyDelete
  13. Kalau rasa malu2 nak mandi boleh pakai. Org tak kenal walaupun hakikatnya lebih ramai yg akan memandang ;)

    takut betul diorang dgn sunburn ya :)

    ReplyDelete
  14. muka tutup, tapi body bukak...terbakar jugak..huhu..

    ReplyDelete
  15. salam Rose..Ala gelinya negok 'nenek2' tu berbikini.hikhik
    Muka jer brtopeng tp badan????

    :D :D :D

    ReplyDelete
  16. tak sanggup la nak pakai topeng camtu! pelik sungguh hehe

    ReplyDelete
  17. hihik.. mcm pelik je kalau pakai topeng cmni.. nt tak pasal2 ada yang kena tahan.. :)

    ReplyDelete
  18. eeeiii tak nak la.. hihi ~
    takut je tengok tu xD

    ReplyDelete
  19. ape daa... muka tutop, tang tutttt tak reti lak nk tutop...hahaha

    ReplyDelete
  20. salam singgah sini.. oh..oh.. topeng camtu pun ado

    ReplyDelete
  21. hahahaha..mcm2 gaya la org2 nie..hahaha..

    ReplyDelete
  22. errr...sorry to say..x sesuwaiiii :P

    ReplyDelete
  23. hihihi first itme tgk.nk ktw pn ada ;-)

    ReplyDelete
  24. uuu..mmg menakutkan..!
    pertama kali tgk ni.!

    ReplyDelete
  25. mau terkejut pengsan kalau jumpa orang ni kat pantai. hahaha...

    ReplyDelete
  26. Mengarut betul dia orang ni....

    ReplyDelete
  27. adoi!hahahah
    mcm siksaa jaaa tgk gitu! ekekekek :P

    ReplyDelete
  28. hahaha...nak ikut cara ni la..hehe

    ReplyDelete
  29. Kalau topeng tu dijual di Malaysia pasti ramai yg membelinya terutama yg suka berpakaian sexy tapi tak mau dirinya dikenali...

    ReplyDelete
  30. as-salam..
    orang barat ni suka mencipta sesuatu yang baru dan lain dari yang lain.. :))

    ReplyDelete
  31. Assalamualaikum...

    sun block kot... bukan sun burn.

    Saya tak sanggup pakai topeng tu. nanti berbelang bahagian mata. :)

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠