Cantiknya Sungai

Author : Cik Rose Cute | 11:58 AM | 40Total Comments |
Kalau korang tengok gambar sungai nie...mesti teruja nak mandikan...Aku terjumpa gambar sungai nie pun aku teruja...Kalau ada kat Malaysia mesti best berendam dalam sungai sebegini cantik...

color water crystal river 02 Sungai Kristal   Sungai tercantik di Dunia (16 Gambar)
color water crystal river 03 Sungai Kristal   Sungai tercantik di Dunia (16 Gambar)
color water crystal river 04 Sungai Kristal   Sungai tercantik di Dunia (16 Gambar)
color water crystal river 05 Sungai Kristal   Sungai tercantik di Dunia (16 Gambar)
color water crystal river 06 Sungai Kristal   Sungai tercantik di Dunia (16 Gambar)
color water crystal river 07 Sungai Kristal   Sungai tercantik di Dunia (16 Gambar)



color water crystal river 08 Sungai Kristal   Sungai tercantik di Dunia (16 Gambar)
color water crystal river 09 Sungai Kristal   Sungai tercantik di Dunia (16 Gambar)
color water crystal river 10 Sungai Kristal   Sungai tercantik di Dunia (16 Gambar)
color water crystal river 11 Sungai Kristal   Sungai tercantik di Dunia (16 Gambar)
color water crystal river 12 Sungai Kristal   Sungai tercantik di Dunia (16 Gambar)
color water crystal river 13 Sungai Kristal   Sungai tercantik di Dunia (16 Gambar)
color water crystal river 23 Sungai Kristal   Sungai tercantik di Dunia (16 Gambar)
color water crystal river 34 Sungai Kristal   Sungai tercantik di Dunia (16 Gambar)
color water crystal river 37 Sungai Kristal   Sungai tercantik di Dunia (16 Gambar)
SubhanAllah, MasyaAllah, dan Allahuakbar.. - itu matlamat yang jelas bila tengok gambar-gambar ini. Tapi kat Malaysia , apakah Sungai tercantik yang terdapat di Malaysia..? Kalo ada pun mungkin tidak dapat tandingi gambar Sungai di atas. Betul tak??

Note Ibu Pink:
Nama diberi Cano Cristales- Sungai Kristal. Wujud di Selatan rantaian Gunung di Macarena, Colombia dan terus mengalir hingga ke Sungai Guayabero.
Apa yang menariknya..sungai ni lawa dan tercantik kerana mempunyai lima warna unik – Kuning, Biru, Hijau, Hitam dan Merah...Korang tengok sungai nie sejuk tak mata korang?...Selamat Berpuasa..


Sumber : Klik Sini


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

40 comments:

  1. salam Rose..jauhhhh beza ngan sungai2 kat Malaysiakan?:D

    ReplyDelete
  2. tu la..kat malaysia tak pernah jumpa mcam ni...

    ReplyDelete
  3. kebesaran Allah.cantik sgt.di syurga mcmane laa ye.ni didunia niii. :)

    ReplyDelete
  4. subhanaAllah sangat cantik..terpegun tengok ;-)

    ReplyDelete
  5. kalau dekat malaysia...mana dapat sungai camni..kalau ada macam2 caler pun sbb warna sampah..huhuhu...sedey...

    p/s...izan tak makan cuka sbb dl bersalin oprex...masih takut..lor..

    ReplyDelete
  6. subhanallah mmg cantek la..indah sungguh alam ciptaan Allah kan??

    ReplyDelete
  7. Subhanallah..
    cantiknya..
    tengok dalam gambar pun cantek..

    ReplyDelete
  8. tak terbanding indahnya ciptaanNYA.. jernih betul airnya...

    ReplyDelete
  9. cantiknyer... kalau ada kt malaysia confirm dah rosak...

    ReplyDelete
  10. subhanaALLAH..memang cantik..!
    tapi sungai yg ada lubang tu, seramlah nak mandi.takut.hihi

    ReplyDelete
  11. Subanallah, Allahuakhbar.. cantiknya sungai2 tu.. tenang jer tengok sungai2 tu semua..

    ReplyDelete
  12. Subhanallah cantiknya sungai tu

    ReplyDelete
  13. subhanallah....cantik yang tersangat...warna warni :)

    ReplyDelete
  14. indahnya.. tpi mcm takut gak nk masuk..sbb semua bleh nmpak..

    ReplyDelete
  15. Subhanallah...terpaku sekejap mata tgk gmbr sungai2 nih

    ReplyDelete
  16. cantik..kagum dgn ciptaan Allah :)

    ReplyDelete
  17. Subhanallah.. amat cantik & perlu dihargai..
    Sungai2 di negara kita byk yg dh tercemar.

    ReplyDelete
  18. cantiknya..jernih..kalau kat malaysia keruh..huhuhu

    ReplyDelete
  19. Ya allah... cantiknya citaanNya...

    ReplyDelete
  20. indah nyer ciptaan Allah SWT kan...

    ReplyDelete
  21. Subhanallah. Sangat terpelihara dan cantik.

    ReplyDelete
  22. ni baru kat dunie. kalau di syurga nnt, mesti lagiiiiiiii cantik kan. :)

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum wbth...

    Salam perkenalan dari
    TiranaAduka...
    Selaku blogger baru ...memohon maaf atas kehadiran di blog ini.....tanpa diundang...maaf dari Tirana..

    From TiranaAduka.....: Darjah satu Merah - Sek.Ren.Keb..

    Jemput singgah blog saya.....jika ada kelapangan dari anda.....

    Wasalam..
    Ikhlas,
    TiranaAduka...

    ReplyDelete
  24. subhanallah...cantik sangat....

    ReplyDelete
  25. subhanallah... mmg cantik sangat.

    ReplyDelete
  26. mmg cantik..jernih airnya..

    ReplyDelete
  27. subhanallah...mmg sgt2 chantek kak..kalo ada kt malaysia neh, mmg penuh la org pakat berendam kn..hehe :)

    ReplyDelete
  28. perghhh kalau g melancong ke sini kan best!!!hehehe

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠