Ilusi Kabus Tsunami

Author : Cik Rose Cute | 1:17 PM | 39Total Comments |
Apabila menyebut tentang tsunami, kita pasti akan membayangkan derasan air yang datang daripada laut menghempas ke darat. Namun terdapat fenomena yang menakjubkan dirakam oleh seorang pemandu helikopter di Florida di mana kabus sejuk yang datang dari arah laut ini telah membentuk seperti ombak. Ia telah mewujudkan suasana seolah-olah bangunan-bangunan tersebut dilanggar oleh tsunami. Jom layan gambar tsunami berbentuk kabus. Subhanallah!
 Kalau dilihat dari jauh, seolah-olah kabus tersebut ingin menghempas ke arah bangunan tersebut, namun ia hanyalah ilusi kabus dan langsung tidak membahayakan sesiapa. Cuma ia mirip seperti ombak tsunami yang mahu menghempas ke darat.(Gambarnya lambat sikit keluar tau,harap korang sabar)

P/S:Semua yang berlaku adalah dari kuasa Allah...Hari nie aku puasa...nak ganti puasa yg tahun lepas punyer...Pada yg ganti puasa selamat berpuasa ya....Kejap lagi nak terjah korang hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

39 comments:

  1. subhanallah..takutnye tgk..

    ReplyDelete
  2. As salam Cik Rose memang nampak jer cantik gambar kat atas tu.. tpi klw tsunami yg melanda habis sume.. bukan ke florida tu tempat org putih suka sun burn bagai?? kan?? Mintak jauhkan la dari negara kita ni kan?? amin...

    ReplyDelete
  3. Subhanallah..maha suci Allah...
    slmt ganti puasa cikrose..jom kita lumba, sapa habis dulu..hihi..

    ReplyDelete
  4. Subhanallah... sebijik macam ombak tsunami..

    ReplyDelete
  5. Subhanallah. Mcm2 tanda dari Allahkan? Awan.. Kabus. Semoga Allah bg peluang utk perbaiki kesilapan.

    ReplyDelete
  6. takutnyaaaaaaaaaa
    akk duk bayangkan kabus tuu tsunami huhuh .. x dpt nak perjelaskan

    ReplyDelete
  7. Hello, we're Newskaki, Malaysian Bloggers News Network Portal. We are pleased to invite you to our big family of bloggers, no matter you are local or not, just log on to www.facebook.com/newskaki or you can return us an email: advertise@newskaki.com. Not a blogger? It's okay for us, visit us at www.facebook.com/newskaki for latest hot events.
    Also, don't miss the tempting Tutti Frutti with 20 percent discount in 1Shamelin only for first 50 Newskaki fans and bloggers! Not a fans yet? Join us now!
    See you soon.

    ReplyDelete
  8. Itu baru kabus, kalu ombk.. Habis semuanya...

    ReplyDelete
  9. SubhanaALLAh..memang menabjubkan..!

    ReplyDelete
  10. Subhanallah.....cntk dan kagumnnye tgk gmbr ni...

    ReplyDelete
  11. Subhanallah...kekuasaan Allah S.W.T

    ReplyDelete
  12. kalau tsunami betul tak tau ler camner kan?

    ReplyDelete
  13. memang nampak macam ombak la...

    ReplyDelete
  14. seram jgk tgk..tp rupanya kabus..
    mmg kuasa allah :)

    ReplyDelete
  15. subhanallah...betapa agungnya ciptaan Allah :)

    ReplyDelete
  16. Subhanallah,cantiknya kabus tu...

    ReplyDelete
  17. peringatan dari Allah juga..setiap perkara kena renung2 kan....dunia dah makin tua...

    ReplyDelete
  18. Saya tak ganti puasa, sebab tahun lepas puasa penuh, tak uzur sehari pun...hihihi

    Apapun selamat berbuka puasa, agaknya apa hidangan spesialnya erk??

    ReplyDelete
  19. hoho ...ini boleh saya labelkan, horrifically beautiful!

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum rose...cantik gambar nyer mcm betul2 nak tsunami plak...selamat berpuasa yer...:)

    ReplyDelete
  21. kat Sabah baru2 ni pun heboh pasal awan yang bagaikan ombak. Huhu.. Memang menakutkan ramai pihak apatah lagi kat Asia dah terkena kesan tsunami kat Acheh dulu. Tapi rasa cam segar je udara tgk gamabr2 nih CR. Hoho..

    ReplyDelete
  22. a'aa lah... seolah2 nak laggar bangunan tu....

    ReplyDelete
  23. Salam Rose.Terima kasih tinggalkn msj kemenangan k.atie.Alhamdulilah.
    hadiahnya edit blog ya?Bestnya...hedaer xtrmasuk ker?hikhik.
    Okey,nanti k.atie fikirkn nk design camna ya.

    ReplyDelete
  24. takut la tgk wlpn hanya kabus..

    ReplyDelete
  25. Subhanallah... bila Allah kata KUN FA YA KUN...

    ReplyDelete
  26. K.atie Tag join join GA nie..

    http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2012/07/give-away-b2b-collection.html

    ReplyDelete
  27. subhanallah kak.. kalo la betul2 terjadi..agaknya mcmanala yea..seram juga tgk ne..

    ReplyDelete
  28. subhanallha..jauhkanlah kita dr bala bncana ni

    ReplyDelete
  29. subhanallah... nampak cantik.

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠