Sinopsis Filem 7 Petala Cinta

Author : Cik Rose Cute | 4:00 PM | 12Total Comments |
Aku tengok review filem nie cam best jer....Hari nie di tayangkan...Ada sesiapa tengok filem nie...Cuba cerita sikit best ke tidak hihihi
 7 Petala Cinta yang merupakan sebuah filem cinta berbentuk Islamik yang digarap oleh Azahari Zain dan diterbitkan oleh Metrowealth Pictures mengisahkan kehidupan anak remaja yang mendapat pendidikan dalam institusi keislaman. Pelbagai insiden dan suka duka yang berlaku selain berdepan dengan kemelut yang akhirnya mengundang perspektif berbeza.7 Petala Cinta tidak hanya menyingkap kisah suka duka dunia remaja yang terperangkap dengan nafsu dan nilai budiman dalam jiwa namun turut memaparkan pengorbanan, erti persahabatan serta kisah cinta agung.

Sinopsis Filem 7 Petala Cinta
Hamka seorang graduan syariah dari Universiti Al-Azhar ditunangkan dengan anak kepada guru di madrasah Qalbun Salim, tempatnya menuntut ilmu, Saidatul Nafisah (Shima Anuar) dan kemudiannya berhijrah ke Yemen untuk menuntut ilmu. Dalam pada masa yang sama, Hilma Aqila (Diana Amir) adik kepada Hamka turut menuntut di Madrasah yang sama. Namun sebaliknya, Hamka gigih menulis al-Quran dengan tulisan tangannya sendiri bagi dijadikan hantaran perkahwinannya kelak.

Entah mana punca, berita mengenai Hamka terbunuh di Yemen tersebar selepas negara itu dilanda perang saudara dan konflik politik. Tunangnya, Nafisah menanti dengan setia dan muncul pula watak Attar (Aeril) seorang yang jahil sehinggalah bertemu dengan Abi Ikhwan (Ustaz Dini) yang mengajar di Madrasah Qalbun Salim.yang sudah lama memendam perasaan kepada Nafisah. Di situlah wujudnya nilai kesetiaan seorang wanita yang mengagungkan seorang lelaki yang dicintai walaupun apa saja yang melanda.




Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

12 comments:

  1. mcm best aje citer ni.. teringin pulak nak tengok..

    ReplyDelete
  2. x tgk pun lagi..
    jarang sgt dah dapat tgk wayang sejak dh ada anak ni,
    kalau tgk wayang pun msti tgk movie yg berkaitan kanak2 mcm movie animasi

    ReplyDelete
  3. citer memang best , p hanan kecewa nape pelakon2 ade buat sanggul at kepale diorangg tu , mengecewakann..

    ReplyDelete
  4. teringin nak tengok ~ tapi, tak tahu bila ...:(

    ReplyDelete
  5. hehe dah tengok dah tengok. jom teng review :D

    http://nialidia.blogspot.com/2012/03/7-petala-cinta.html

    ReplyDelete
  6. macam best tp tak minat plak heroinnya.tgok online sajalah nti.hihi

    ReplyDelete
  7. mcm bes lak , tgk tajuk mcm ta minat tp bila bc sinopsis cm bes lak

    ReplyDelete
  8. macam menarik je. cantik header. dah tukar ye..

    ReplyDelete
  9. macam menarik gak..tggu masuk youtube la baru tgk..

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠