Penyakit Kulit Ekzima (Cream ECONAZINE)

Author : Cik Rose Cute | 4:09 PM | 10Total Comments |

 Anak korang ada tak kena penyakit kulit nie...?Syifa anak aku memang ada..waktu umurnya 3 bulan @ 4 bulan ...penyakit kulit nie timbul kat kakinya......kesian syifa benda tuekan  gatal...dia garu dengan kukunya   dah berjangkit kat pipinya.......kalau korang lihat gambar kat bawah ada sebelah pipi kanan memang ada bulat jer bentuknya...dalam gambar tak berapa jelas sangat...
 
pastu aku guna cream nie sapu kat muka dengan kakinya...dah kering sekarang..yang kat muka dah hilang tau...cepat betul cream nie berkesan...
 
 kalau korang perasan jenis cream nie ada dua kaler  hijau gan biru....Kalau warna biru..tak berkesan sangat..warna hijau elok...kalau anak korang celah peha gatal-gatal ke...boleh guna cream nie...


INFO: Rawatan konvensional untuk ekzema
 Mandi setiap hari dengan produk mandian yang lembut dan merawat kulit kering



  • Gunakan pelembap pada kulit




  • Sapu ubat sapu yang mengandungi steroid atau ubat sapu penghalang calcineurin




  • Sapu antibiotik




  • Penggunaan sedatif antihistamin

    Bagaimana untuk mengurangkan kitaran gatal-garu?




  • Pastikan kuku pesakit sentiasa pendek




  • Gunakan balutan tuala basah untuk anak kecil




  • Sedatif antihistamin




  • Sapuan dengan krim emolien




  • Gunakan tuala sejuk untuk mengelak daripada menggaru




  • Sokongan psikologi




  • Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

    10 comments:

    1. comelnya anak dia..bambam..hehe :)

      ReplyDelete
    2. cian tgk budak2 kena cmni..rasa cam gatal aje sy tgk..tp idak kan??

      ReplyDelete
    3. alisha ada gak kt kaki.. bulat.. alisha nu pulak suke kutih.. br nk kering lps tu dia g kutih kuping tu.. adussss

      ReplyDelete
    4. Kak Nurul pun lama dah pki cream nie....

      ReplyDelete
    5. anak kite xde la pulak kene eczema ni..tapi mmg selalu gune econazine kalo gatal2 ke hape.

      ReplyDelete
    6. Aiman dulu alhamdulillah takde..tp kesian tgok budak yg kena sbb benda nie bila dah melarat sakit kan?yg suka kutil tu mungkin sbb benda nie gatal kot..

      ReplyDelete
    7. erm...saya pun guna ubat nie..memang sangat berkesan..sekarang tak de dah gatal2..

      ReplyDelete
    8. Kak nk tanya kalau gatal celah peha mmg elok ke guna?

      ReplyDelete

    ●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
    • بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
    terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
    Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
    ●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
    "⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠