Rumah Mawi Di Rompak!!!

Author : Cik Rose Cute | 4:35 PM | 23Total Comments |
Sekarang nie...macam-macamkan...pencuri semakin berani buat kerja...nasib baik aku tak semewah yang kena rompak hihihi...Syukur alhamdulillah  keluarga mawi selamat dan juga anaknya...


“Tiga daripada empat perompak itu memakai topeng dan salah seorang daripada mereka bersenjatakan pedang samurai sambil memaksa semua penghuni rumah menyerahkan barang berharga,” katanya ketika dihubungi mStar Online di sini, Isnin.
Tambah Eein, perompak turut melarikan dompet milik Mawi dan Fatimah, telefon bimbit serta beberapa barang berharga lain yang dianggarkan bernilai RM10,000.
Een berkata, dia bersyukur kerana dalam kejadian itu tiada sesiapa yang cedera.
Sementara itu Mawi tidak dapat dihubungi kerana telefon bimbitnya dan isteri turut dikebas perompak terbabit. - mStar Online
p/s:Siapalah merompak tuekan....rasa-rasanya orang malaysia ke?huhhuhu Sekarang korang kena hati-hati tau...Cik hubby aku selalu pesan...pintu belakang selalu kunci...Sebab sekarang siang2 pun  diaorang mencuri....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

23 comments:

  1. takziah kpd mawi n keluarga..msti takut gila..nasib baik la diorang ok

    ReplyDelete
  2. apa? kena rompak? kesian mawi... dulu sekali rumah ibu mawi kat johor kena rompak, hari kena rumah mawi sendiri... huhuhu

    ReplyDelete
  3. Syukur alhamdulillah Mawi dan familynya selamat.

    ReplyDelete
  4. sasaran pnjahat skrg artis2 plak..bnyk duit!hehe

    ReplyDelete
  5. KESIAN MAWI..MUJURLAH FAMILY DIA ORG TIDAK DIAPA2 KAN..

    KAWASAN PERUMAHAN BUI PUN BARU JER MASUK PAPER SBB ADA KES PECAH RUMAH..TAKUT SUNGGUH SEKARANG,PEROMPAK SEMAKIN MENJADI2

    ReplyDelete
  6. takut la skrng ni kan....mcm2 kejadian.....huhuhhuuu

    ReplyDelete
  7. Salam Rose...seramnya la,org nak cepat kaya camtu la...kejenya mencuri & merompak.
    Klu HB k.atie g keje mmg pintu depan-belakang k.atie kunci.Dah la akak dok umah sorang2...seram gak.

    ReplyDelete
  8. sian mawi..tu la umoh beso beno..

    ReplyDelete
  9. macam2 hal skarang nikan.kes culik.kes rompak! sume ade..pencurik dah tak takut polis..

    ReplyDelete
  10. Risaunya keadaan tanah airku sekarang, rompa, bunuh, culik dah jadi norma masyarakat.. padahal katanya kawasan rumah Mawi tu area selamat...

    ReplyDelete
  11. Memang sapa yg pernah kena taulah traumanya. Saya pernah kena samun di rumah, sampai sekarang nak tinggal rumah lama2 sangat risau, tak percaya langsung dgn tahap keselamatan di Malaysia ni, walau Menteri kita kata Malaysia adalah negara terselamat di Asia Tenggara!!

    ReplyDelete
  12. kat area tpt saya pun ada kejadian rompak pg tadi..polis siap bawak anjing besar td ...tp besenye payah nk dapat pcuri tu..nt dia buat ag..huu :(

    ReplyDelete
  13. nasib baik tiada yg tercedera kan...

    ReplyDelete
  14. sekarang ni macam2 jenayah berlaku di malaysia ni,kalau tengok berita saban hari ada sahaja jenayah yang mengembangkan bulu tengkuk..hihihi..


    sekarang ni kena selalu berhati2,kadang2 orang yang kita kenal pun boleh buat macam2 kan?

    so hati2 selalu ye cik rose cute! hihi

    ReplyDelete
  15. yang penting kelauarga selamat..

    ReplyDelete
  16. tgk MHI pagi tadi..mawi kata dari percakapan tu mcm org indon..mohon kita semua dilindungi dari bencana..aminnn

    ReplyDelete
  17. hari tu ada dengar juga berita tentang nie dekat tv.macam2 org sekarang.rompak,bunuh,tikan kerat dah macam bendanormal.hari2 keluar berita..

    syukur mereka semua selamat..

    ReplyDelete
  18. terpukau tgk kepale mawi yg berlikau tu agaknya .

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah mereka semua tidak di apa2kan.. risau kat ank dia yg comel tu..

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠