Milky Pudding Dari Blog Anies & You

Author : Cik Rose Cute | 2:19 PM | 11Total Comments |
Aku tengok resepi nie cam sedap dan senang cara untuk membuatnya...terus aku copy....kalau ada masa senang nanti nak buat hihihi boleh ya anies cik rose copy resepi...


bahan-bahan:
telur
susu pekat manis
susu cair
susu full krim (kotak)
esen vanilla
kismis
coklat cip

cara membuat:
pukul telur hingga kembang.
masukkan susu pekat, susu cair, esen vanilla dan susu full krim dan pukul hingga kembang.
kalau nak manis, lebihkan susu pekat dan begitu juga sebaliknya.
kismis ditabur di atas loyang (sebagai based)
tuangkan adunan ke dalam loyang.
kukus puding selama 1/2 jam.
sejukkan puding terlebih dahulu sebelum coklat cip ditabur.
simpan dalam peti ais.
kalau tak de kismis, anda boleh ganti dengan hirisan prune, coklat rice, ceri merah or apa2 yang dirasakan sesuai.
(nak letak kulit durian? boleh je...)



Siap dengan gambar sekali aku copy...aku memang hantu puding hihihi 

P/S:Aku latak kat label "resepi Puding" supaya mudah aku nak bukak resepi bila ada time aku nak buat nanti...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

11 comments:

  1. wah...senang je.nak buat nnti.agak2 gnti kan kismis dgn biskut..boleh tak?

    ReplyDelete
  2. sebaik umah jauh...kalau dekat dah dtg bwk bekas kosong time buat...heheheh

    ReplyDelete
  3. wahh..nak try la nnti..sya mmg hantu pudingg..nyumm2..

    ReplyDelete
  4. cambes je kak..

    tggu r cuti midsem ni..awrr~

    ReplyDelete
  5. nampak senang jek , nanti boleh try buat ..

    ReplyDelete
  6. hah, da kopipes tu kn pandai2 hntr sepinggan dua ke sini..kalu x nnt kena jual ;-)

    ReplyDelete
  7. baru nak try,tgok2 kena kukus terus tak jadi..kena pegi cari pengukus gak nie..:)

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠