Teknik Goreng Ayam

Author : Cik Rose Cute | 9:10 PM | 23Total Comments |
Bahan-Bahan :

Seekor ayam potong 8
6 cm halia ( kisar )
8 ulas bawang putih ( kisar )
10 cm lengkuas ( hiris )
1 sudu besar serbuk kunyit
1 sudu besar serbuk kari
1 biji telur
Garam

Cara menyediakan :

1 . Gaulkan ayam bersama halia , bawang putih , lengkuas , serbuk kunyit , serbuk kari dan garam . Kemudian perap selama 1 jam .
2 . Pecahkan telur dan gaulkan bersama ayam dan goreng .
3 . Makan ketika panas .
 
Pssst!!! memang sedap giler....Cubalah kalau tak caya...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

23 comments:

  1. Ayam berempah ke ni? Nak cuba besok..^^

    ReplyDelete
  2. wahh..boleh cuba nanti ni... :)

    ReplyDelete
  3. taknak cuba,,..nnt jadi gila...hahhahaah...sedap sangat sampai gila..ker...

    sll gak buat camni,..tapi saya kisar semua bahan tuu...hihihi..ringkas tapi sedap kan..anak mesti suka ayam goreng kan...

    ReplyDelete
  4. Terliur terus tengok ayam tu ^_^
    Nanti Wilma nak cuba...

    ReplyDelete
  5. salam CR..
    hhuh..cma xreti nk goreng ayam..msti ade je part yg masih x msk lg..

    ermm..bila2 nnti nk try la :)

    ReplyDelete
  6. tak pernah buat stail ini, boleh cuba ni:)

    ReplyDelete
  7. nampak pun dah sedap kak. belum mkn lagi. huhu..

    ReplyDelete
  8. Mesti best rasa dia sb bila baca bhn2 perap tu bhn2 tu mmg menyedapkan ayam grg tu

    ReplyDelete
  9. weeee..thank u,nak try lah blk ni :D

    ReplyDelete
  10. cantiknya waner ayam tu..nampak pon sedap..q CRC kasi resipi tu!

    ReplyDelete
  11. wahhh ade teknik ke? nice sharing kak ros :)

    ReplyDelete
  12. ni teknik ke resepi cik ros. hehe.

    ReplyDelete
  13. thanks cr.
    cam ayam brempah ;)

    cr,jom join, nak:)

    http://lobaksusue.blogspot.com/2013/06/jom-join-giveaway-ke-2-by-jaakechik.html

    ReplyDelete
  14. tak pernah buat ayam rempah guna telur..emmmm mesti try ni!

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠