Seekor ayam potong 8
6 cm halia ( kisar )
8 ulas bawang putih ( kisar )
10 cm lengkuas ( hiris )
1 sudu besar serbuk kunyit
1 sudu besar serbuk kari
1 biji telur
Garam
Cara menyediakan :
1 . Gaulkan ayam bersama halia , bawang putih , lengkuas , serbuk kunyit , serbuk kari dan garam . Kemudian perap selama 1 jam .
2 . Pecahkan telur dan gaulkan bersama ayam dan goreng .
3 . Makan ketika panas .
Pssst!!! memang sedap giler....Cubalah kalau tak caya...
Ayam berempah ke ni? Nak cuba besok..^^
ReplyDeletetelan air liur sudah.. nak try la nanti
ReplyDeletewahh..boleh cuba nanti ni... :)
ReplyDeleteBoleh cuba . :D
ReplyDeletetaknak cuba,,..nnt jadi gila...hahhahaah...sedap sangat sampai gila..ker...
ReplyDeletesll gak buat camni,..tapi saya kisar semua bahan tuu...hihihi..ringkas tapi sedap kan..anak mesti suka ayam goreng kan...
Terliur terus tengok ayam tu ^_^
ReplyDeleteNanti Wilma nak cuba...
wah..nice..nti leh cube :)
ReplyDeletesalam CR..
ReplyDeletehhuh..cma xreti nk goreng ayam..msti ade je part yg masih x msk lg..
ermm..bila2 nnti nk try la :)
tak pernah buat stail ini, boleh cuba ni:)
ReplyDeletenampak pun dah sedap kak. belum mkn lagi. huhu..
ReplyDeleteMesti best rasa dia sb bila baca bhn2 perap tu bhn2 tu mmg menyedapkan ayam grg tu
ReplyDeleteweeee..thank u,nak try lah blk ni :D
ReplyDeletesedap jer nampak (",)
ReplyDeletecantiknya waner ayam tu..nampak pon sedap..q CRC kasi resipi tu!
ReplyDeletejp lgi lunch nk g cari ayam
ReplyDeletebab perap sejam tue selalu buat..
ReplyDeletewahhh ade teknik ke? nice sharing kak ros :)
ReplyDeleteMenarik tertarik da' bommmm :)
ReplyDeleteaduhaiii..terliur sudah..;)
ReplyDeleteni teknik ke resepi cik ros. hehe.
ReplyDeletewah2 boleh try ni hehe
ReplyDeletethanks cr.
ReplyDeletecam ayam brempah ;)
cr,jom join, nak:)
http://lobaksusue.blogspot.com/2013/06/jom-join-giveaway-ke-2-by-jaakechik.html
tak pernah buat ayam rempah guna telur..emmmm mesti try ni!
ReplyDelete