Semangat Jihad Rakyat Palestin By Heliza Helmi

Author : Cik Rose Cute | 11:53 PM | 13Total Comments |
Apabila di tanya kepada rakyat Palestin:
Sekiranya Malaysia ajak kamu tinggal di Malaysia dan berikan kamu keselesaan. Adakah kamu akan datang ke Malaysia?
Jawapanya...

TIdak! Tidak sama sekali
Kami akan pertahankan tanah palestin ini. Ini perjuangan kami!

Apabila kita tanya:
Sekiranya kami nak menetap di gaza utk berjihad, adakah kamu mengalu ngalukan kedatangan kami?

Apa kata mereka?
Bumi palestin adalah bumi kamu. Kami sgt mengalu-alukan kedatangan kamu..

Tapi negara kamu sendiri lebih perlukan kamu utk berjihad di negara kamu....
 
Ps:Aku sungguh terharu dengan semangat rakyat2 Palestin di sana...Walaupun Negara mereka di ancam Peperangan.....tapi mereka tetap teguh di sana mempertahan bumi mereka.... 
 
 

Psst...kata2 di atas tue...aku copy dari facebook Heliza Helmi  untuk di kongsi bersama korang...Heliza memang best sokmo....Sanggup dia ke sana....untuk memperjuangkan Palestin....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

13 comments:

  1. rajin CR update mlm2 nie..heheh..harap usaha mereka ada beri sikit sinar pada mereka disana yg memerlukan sokongan

    ReplyDelete
  2. Semangat jihad diaorang sangat tinggi... kagum sangat dengan mereka...kita yang berada dalam keselesaan harap tak alpa akan kesedaran ini...allah boleh tarik nikmat tu bila-bila masa... jangan berhenti sujud bersyukur dengan pemberianNya ini..dapat hirup udara yang segar..masih dapat tido lena ditilam yang empuk..dapat tonton tv.. jangan lupa akan tanggungjawab padaNya

    *peringatan untuk diri sendiri jugak :)

    ReplyDelete
  3. ai pun suka Heliza..
    nmpk ayu..cantik..sopan kan:)

    ReplyDelete
  4. tetiba lak mama sebak baca entri ni..huhuhu

    ReplyDelete
  5. Memang kagum dgn Heliza & Afdlin n the gang sanggup turun ke Gaza Demi sama2 berjihad disana..

    ReplyDelete
  6. semoga usaha yg mereka lakukan ni dipermudahkan dan berjalan lancar demi saudara2 islam kita disana..In Shaa Allah

    ReplyDelete
  7. kalau di beri peluang, nur pun tingin nak ke sana...

    tapi kita kat sini ttp boleh perjuangkan tanah palestinkan..

    dengan cara boikott..!

    ReplyDelete
  8. aha sy ada tgk juga..sedih kan mgenang umat islam di sana..tak tahan air mataku.bgus juga heliza nih buat progrm gini kan..ada juga timbul kesedaran kite :)

    ReplyDelete
  9. teguh betul semangat rakyat palestin kan.

    ReplyDelete
  10. suke heliza nih..semangat juang yg tinggi

    ReplyDelete
  11. kalo berpeluang nk je ke sana kan.. tp bgs heliza ni..dah la comey...hihi

    ReplyDelete
  12. semangat ingin membantu kan...

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠