Resepi Durian Crepe

Author : Cik Rose Cute | 7:59 PM | 23Total Comments |
! Assalamualaikum !
Tiba-tiba jer aku terasa mau google cara2 membuat durian crepe yg di sukai ramai....hihihi akhirnya terjumpa jugak resepi nie terus copy....mana tahu ada masa dan waktu ingin mencuba resepi nie....
resepi durian crepe
BAHAN - BAHAN
Kulit Pancake:
  1. 250 gm tepung gandum
  2. 3 biji telur
  3. 500ml santan
  4. ½ sudu teh garam
  5. 1 sudu teh asen vanila
  6. Pewarna hijau / kuning
Bahan Inti:
  1. Non-dairy Whipping cream + gula (manis ikut citarasa masing2)
  2. Isi durian 



CARA - CARA  

Kulit: 
  1. Blend semua bahan
  2. Tapiskan
  3. Buat dadar (Tidak perlu diterbalikkan)


Inti: 
  1. Pukul non-dairy Whipping Cream dan gula sehingga menjadi cream/kental
  2. Isi durian dilumat kasar
Pancake Durian: 
  1. Ambil sehelai kulit pancake, letakkan whipcream
  2. Kemudian letakkan isi durian diatasnya.
  3. Lipat dan simpan dalam peti sejuk 1-2 jam.

Pssttt!!! tengok resepi cam susah jer huhuhu...boleh ke aku buat.....entah2 tak jadi  kikiki ,baru sampai dari kampung....pukul 5.30pm...kat selangor hujan teruk sepanjang jalan tadi....Tempat korang hujan tak?


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

23 comments:

  1. sampai la ni sya tak pernah merasa lagi cik rose durian crepe ni..nmpk mcm simple jer nk buat tp risau takut tak jadi..

    ReplyDelete
  2. sy duk selangor gak..mmg hujan lbt..

    kak, kirim sikit durian crepe ye..hehe~ :p

    ReplyDelete
  3. salam kak.. huhu.. senang jgk tgk bahan2 & cara buat..
    nk buat takut x jadik.. huhuh..

    best la balik kpg.. :)
    sini baru pas ujan..sejukkk :)

    ReplyDelete
  4. nanti dah buat jgn lupa share pic ye sis.. :)

    ReplyDelete
  5. sy nih tak taula bile lg nk buat kak

    ReplyDelete
  6. zera da cuba buat! mmg sedap! :)

    ReplyDelete
  7. Resipi crepe lain tak ada ke spt rambutan crepe, langsat crepe atau mangga crepe, kerana JR tak suka durian...

    ReplyDelete
  8. wahh... sape2 nk mkn byk tu boleh la try kan... sbb nk beli byk2 mahal pulok...hihi

    ReplyDelete
  9. saya pnh buat tp kulit tu xjd.. hihi

    ReplyDelete
  10. akak mesti blh buat punya..dia pun xbuat lgi..bahaan dh ada

    ReplyDelete
  11. dah cuba boleh tahan sedap..hihi

    ReplyDelete
  12. ramai dh kwn2 bg resepi crepe durian nih, tp buatnyer je yg lum rajin heheheh

    ReplyDelete
  13. nyue balik bagi mak resipi ni..huhuhu...kot2 mak nyue nak buat..hehehehe....

    nyue mmg xbuat la..coz xsuka durian..hehehe

    ReplyDelete
  14. macam kuren la,.tp xpa nice sharing la..nt boleh cuba

    ReplyDelete
  15. dah buat ke kak? InshaAllah jadi punye. tak cuba tak tau kan. ;)

    ReplyDelete
  16. Simple plak resepi kulit crepe ni yek.. Sblm ni M tgk kulit crepe tu masuk mcm2 jenis tpg

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠