Tip Mudah Perjalanan Selesa untuk wanita Hamil

Author : Cik Rose Cute | 1:01 PM | 8Total Comments |
Tip nie untuk wanita yg hamil sahaja ya....Untuk keselesaan wanita hamil bila berada di dalam kereta...
 http://1.bp.blogspot.com/_1WcYl3FSOig/TBmhzI9tIoI/AAAAAAAAAAo/wV0p2aoBT4w/s320/ibu-hamil.jpg
  • Pastikan wanita hamil memakai pakaian hamil yang selesa dan tidak terlalu ketat ketika menaiki kenderaan.
  • Sekiranya wanita hamil tidak mampu berpuasa,pastikan makanan ringan yang berkhasiat di sediakan di dalam kenderaan okey...(Bulan Puasa)
  • Letakkan kusyen kecil pada tempat duduk atau bahagian belakang wanita hamil ketika duduk di kerusi.Pilih kedudukan kusyen mengikut keselesaan anda...
  • Elakkan mengambil minuman atau makanan yang bergas atau berlemak untuk mengelakkan sakit perut ketika sedang berada di dalam kenderaan.
  • Pastikan wanita hamil memakai kasut atau stoking yang selesa sepanjang berada di dalam kenderaan.
  • Beg plastik bagi wanita hamil yang mengalami alahan atau'morning sickness yang teruk.
  • Buku nota dan pen untuk mencatat keperluan sepanjang kehamilan.Lagipun inilah peluang terbaik untuk anda memikirkan apa yang di perlukan ketika berhadapan dengan saat kelahiran.
  • Pastikan wanita yang hamil minum banyak air putih untuk mengelakkan hidrasi dan mengurangkan risiko gumpulan darah pada kaki.
P/S:Jika boleh elakkan daripada memandu.Terutama wanita hamil yang semakin sarat.Posisi perut yang semakin membesar ,membuatkan ia dekat dengan stereng kenderaan,Apabila berlaku kemalangan,ia boleh mengundang bahaya kepada wanita hamil.Kepada ibu mengandung hati-hati...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

8 comments:

  1. terima kasih berkongsi cik rose..

    ReplyDelete
  2. a'aa betoi tu.. dulu saya ketika prgnant, hubby lgsung xbg bwk kete..

    ReplyDelete
  3. panduan berguna utk ibu hamil,
    paling x best kalau dok lama dlm kereta ni, kaki akan bengkak..

    ReplyDelete
  4. mcm tau2 je kite nak balik kg .. tp naek bas .. uhuk2

    ReplyDelete
  5. Bagus panduan untuk ibu2 hamil.. Teringin benar nak merasainya sendiri..

    ReplyDelete
  6. info yg berguna..thanks for sharing...

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠