11 February 2012

Andaian Kiamat 2012

Author : Cik Rose Cute | 11:21 AM | 14Total Comments |

Masih ingat andaian kiamat 2012 ?
Tahun ni kan??
JANGAN percaya lagi !!!!!
Sebab
Kiamat menurut Agama Islam
... ... ... ... ... ... ... ...
- Kemunculan Imam Mahdi
- Kemunculan Dajjal
- Keturunan Hazrat Isa (AS)
- Kemunculan Yakjuj Dan Makjuj
- Terbitnya matahari dari Barat ke Timur
- Pintu pengampunan akan ditutup
- Dab'bat al-Ard akan keluar dari tanah & akan menandai muslim yang sebenar2nya
- Kabus selama 40 Hari akan mematikan semua orang beriman sejati shj mereka tidak perlu mengalami tanda2 kiamat lainnya
- Sebuah kebakaran besar akan menyebabkan kerusakan,
- Pemusnahan Kabah,
- Tulisan dalam Al-Quran akan lenyap,
- Sangkakala akan ditiup pertama kalinya binatang2 & org2 kafir yang tersisa akan mati, semua gunung & bangunan akan runtuh
- Tiupan sangkakala yang kedua kalinya akan membangkitkan semua ciptaan Allah & bertemu di dataran Arafah menuju saat penghakiman mereka.. Dan Matahari akan mendekatkan dirinya ke bumi

Nabi MUHAMMAD SAW telah bersabda:
"Barang siapa yg mengingatkan ini kepada orang lain, akan Ku buatkan tempat di Syurga baginya pada hari penghakiman kelak."

Kita selalu kirim ribuan bende kat fb, tapi bila kirim yang berkaitan dengan ibadah mesti berfikir-fikir.

Allah berfirman : "Jika engkau lebih mengejar duniawi daripada mengejar dekat denganKu maka Aku berikan, tapi Aku akan menjauhkan kalian dari SyurgaKu"

Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

14 comments:

  1. ermm...itu semua adalah tanda besar kiamat..rasanya tanda besar itu juga sgt2 sudah hampir...yg pasti tanda2 itu pasti berlaku juga walau dalam masa satu hari atau sekelip mata...siapa tahu..mgkn esok, lusa @ tulat...kuasa Allah..x tercapai di akal..

    ReplyDelete
  2. terima kasih atas peringatannya...

    marilah kita sama2 menambahkan amal ibadat..kerana hanya Allah sahaja yang tahu bila akan terjadinya kiamat.. :)

    ReplyDelete
  3. Betul tuh...
    Jom baca ni...
    http://lobaksusue.blogspot.com/2012/02/saya-telah-diserang.html

    ReplyDelete
  4. nice sharing..saya nak share boleh ? :)

    ReplyDelete
  5. yelah cik rose takut jugak pastu kat utube skang ni dgr suara dr tanahlah dr langitla...seram..

    ReplyDelete
  6. macam2 cerita timbul tentang kiamat.semua KUASANYA!

    ReplyDelete
  7. salam Rose.Skrg dah byk tanda2 kiamat yg kita nampak.Semoga ini sebagai peringatan tuk kita supaya lbh beramal & beribadah kpd ALLAH.

    ReplyDelete
  8. Tanda2 kiamat kecil banyak yang dah berlaku, apapun rahsia Allah tiada siapa yang tahu, yg penting kita kena sentiasa bersedia dengan amal ibadah yang sempurna

    ReplyDelete
  9. Hee, sorry. atien tak tahu pasal andaian kiamat tahun 2012 ni. Tapi yang sure nye tanda - tanda kiamat tu semua dah ade kann. Huu

    ReplyDelete
  10. KIAMAT ? oHHtidakk sgt seram fyqa dengaq :(

    ReplyDelete
  11. sy mmg xcaye pun andaian omputeh tue.. ">_<

    ReplyDelete
  12. Hanya DIA yg tahu bila datangnya kiamat..

    ReplyDelete
  13. tanda2 kiamat kecil dah ada..tggu yg besor jer la...takut la kan cik rose..

    cik rose..background tu cik rose leh kasi link tak..sbb kita nk cari yg lain kaler pupel gak...saje nk wat tukar2..link yg aritu tak byk sgt kaler pupel yg ctk..

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠