Carta Berat badan Ideal

Author : Cik Rose Cute | 12:28 PM | 7Total Comments |
hari nie aku nak kongsi carta berat badan yang ideal untuk kita hehehe....cuba korang tengok berat korang gan ke tinggian korang ok ke tidak....ya...

Lelaki
Wanita
158 cm 51-64 kg
150 cm 44-55 kg
160 cm 52-66 kg
153 cm 45-57 kg
163 cm 54-69 kg
155 cm 47-59 kg
165 cm 55-70 kg
158 cm 48-61 kg
168 cm 57-71 kg
160 cm 49-63 kg
170 cm 59-73 kg
163 cm 50-64 kg
173 cm 61-75 kg
165 cm 52-66 kg
175 cm 63-77 kg
168 cm 53-67 kg
178 cm 64-79 kg
170 cm 55-70 kg
180 cm 66-81 kg
173 cm 57-73 kg
183 cm 68-84 kg
175 cm 59-75 kg
185 cm 70-86 kg
178 cm 61-77 kg
188 cm 72-88 kg
180 cm 63-79 kg


THE BODY MASS INDEX (BMI)
Index Berat Badan
(Merupakan kaedah untuk mengenalpasti  berat badan yang sihat)
BMI Formula BMI( kg/m² ) = berat dalam kilogram / tinggi dalam meter²
Contoh : Berat badan 50 kg dengan tinggi badan 160 cm = 50 kg /(1.6 X 1.6) = 19.53 BMI

Nilai BMI
Status
<18.5
Underweight
18.5 - 24.9
Normal
25 - 29.9
Overweight
>30
Obesiti

So....macammana berat korang stabil ke tidak hehehe....berat aku gan ketinggian aku tidak dapat di kesan....kat situ tak ada pulak carta ketinggian aku 149 cm...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

7 comments:

  1. wah berat badan saya kurang 5 kg buat ideal -____-

    ReplyDelete
  2. kita terlebih berat la cik rose..

    ReplyDelete
  3. Tak nak kira..da tau kurang berat.huhuhu

    ReplyDelete
  4. uishhh. naik 1kg lagi. tak ideal la.

    ReplyDelete
  5. da taw mmg x ideal sbb kurus sgt. tinggi 150cm tp berat 40kg. kena up lg 4 kilo ehh? hihi... xpe, cket lg tu... adushhh kociknyeeee akuuuuu.... hahaha :p

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠