Author : Cik Rose Cute | 8:58 AM | 9Total Comments |
Jangan minum coca cola..bahaya untuk kesihatan tau....Aku memang tak suka coca cola...aku rasa airnya pelik....(jangan marah ya....)kenapa aku berkata begitu...Jom! kita baca di bawah...

 Gambar:Bottles ofCoca-Cola.jpg

1. Coca-Cola mampu menghakis tulang. Hal ini dapat dibuktikan apabila kita masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama sekali dalam masa 2 hari.

2. Coca-Cola digunakan untuk mencuci tandas : Masukkan air Coca-Cola ke dalam mangkuk tandas dan biarkan selama 1 jam. Kemudian anda ‘flush’. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari tindakan ‘citric asid’ yang berada dalam air tersebut.

3. Untuk menghilangkan kesan karat pada bumper kereta jenis chrome: Caranya adalah dengan lap bumper tersebut dengan aluminium foil yang direndam dalam air Coca-Cola. Kesannya karat tersebut akan hilang.

4. Untuk menghilangkan hakisan pada terminal bateri kereta : Tuang saja air Coca-Cola pasti kesan hakisan hilang serta merta.


5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coca-Cola, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.

6. Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit pada pakaian : Letakkan air Coca-Cola ke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. Kesan minyak tu pasti hilang.

7. Coca-cola mempunyai bahan aktif seperti phosphoric asid. Ia mempunyai nilai pH antara 2.8 hingga 3.2 . Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang kita dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama penyakit osteoporosis.

8. Kandungan gula dalam air Coca-cola bersamaan dengan 18 sudu cawan teh. Kandungan gula yang tinggi ini akan menjurus kepada penyakit Diabetes.

9. Menurut fatwa yang dikeluarkan oleh pejabat agama Islam,oleh kerana kandungan alkohol yang terdapat dalam air Coca-cola,maka adalah haram bagi seorang Muslim meminumnya.

10. Untuk pengetahuan pembaca, Coca-cola diharamkan penjualannya di Israel demi menjaga kesihatan rakyatnya.Jadi, meminum air Coca-cola bukanlah suatu diet yang betul walaupun terdapat Coca-Cola Diet yang dijual di pasaran...xlalu aku nk minom


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

9 comments:

  1. dah lama tak minum. biasa minum 100 plus je. br2 ni ada reveal dlm paper, coco cola ada alcohol dlmnya.

    ReplyDelete
  2. nsb baik sy xsk air coca cola ni..

    ReplyDelete
  3. banyak kegunaan air coca cola ni ek..
    kat bwh meje lady ni ade sebotol..
    kami gune tuk buat science show..
    nanti nk ambiklah, nak cube basuh toilet..

    ReplyDelete
  4. sy pon tk suka minum coca cola n smu minuman ber gas

    ReplyDelete
  5. kita mmg dah lama tak minum coca cola..sama lah cik rose kita pun tak suka sbb rasa dia pelik mcm pahit jer..pastu terbaca plk pasal ni kt fb dulu lagi la terus coca cola tak blh ada dlm umah ni dah...

    comey syifa dlm header tu..terjelir dia...cik rose makin kreatif la skrg..cayalah..

    ReplyDelete
  6. kite mmg jenis yang tak minum air gas!! Titik.

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠