Sinopsis Adam Dan Hawa

Author : Cik Rose Cute | 9:19 AM | 25Total Comments |


Sekarang niekan semua duk sibuk mengikuti kisah drama niekan....Akulah salah sorangnya....kikiki

Sinopsis Adam dan Hawa

Mengisahkan Ain Hawani seorang remaja lepasan SPM, bekerja di sebuah tadikan milik kakak Adam Muhkriz kerana menggantikan guru yang bersalin. Ain hanya bekerja sementara saja, kerana dia ingin menyambung pelajaran di peringkat lebih tinggi.


Semasa Ain bekerja di tadika tu lah Ain telah bertemu dengan Adam dan ada juga perasaan sukakan Adam (kiranya macam cinta pandang pertama jugak la). Adam pula seorang pilot syarikat MAS, seorang yang kacak dan berperangai ala playboy sikit.

Cita-cita Ain Hawani bagaikan terhenti di tengah jalan apabila berlaku peristiwa hitam dalam hidupnya, Ain telah ditangkap basah kerana dituduh berkhalwat dengan Adam. Ain telah dipaksa berkahwin dengan Adam bagi membersihkan nama baik keluarga walaupun Ain tidak rela.

Timbullah perasaan benci Ain terhadap Adam kerana sikap Adam yang mendiamkan diri seolah benar mereka berkhalwat sedangkan mereka rupanya difitnah oleh bekas teman wanita Adam yang cemburukan Adam dan Ain Hawani.


Mereka berkahwin jugak, tetapi tidak seperti suami isteri yang lain, Ain masih membenci Adam dan tak boleh menerima Adam sebagai suami. (mcm gemersik kalbu pulak).

Ain Hawani kemudian melanjutkan pelajaran ke luar negeri dan dia dan Adam berpisah selama 8 tahun. Adam masih menganggap Ain sebagai isterinya yang sah namun tidak bagi Ain.


Akhirnya mereka telah bertemu kembali di depan pintu Masjidilharam di mekah. Adam mengharapkan Ain kembali kepadanya tetapi Ain masih lagi ego tak mau terima Adam.

Apabila mereka pulang ke Malaysia, Ain dan Adam kerap jugak keluar bersama dan cinta mereka kembali bertaut.


Kesudahan dalam novel Ain dan Adam bersatu jugak akhirnya setelah sekian lama terpisah, dan mereka dapat anak perempuan.

Adam memang untuk Hawa..itulah yang seperti ibu Ain ucapkan pada Ain.

"Walaupun ramai orang tidak berpuas hati tentang heroin dalam drama nie...Nadiya Nissa yg tidak cantik dan kenapa watak tue tidak di beri kepada pelakon lain bagi menjayakan watak Ain Hawani"

Pendapat akulahkan bukan rupa menjadi ukuran tapi mutu lakonan tue yg penting...Dari episod pertama hingga episod 16...aku tengok Nadiya Nissa nie memang sesuai pegang watak Ain Hawani.
Mungkin disebabkan tubuh badan Nadia yang macam remaja dan muka yang comel tu bertepatan dengan watak Ain Hawani yang cepat melatah, kebudak-budakan. Dalam novel Ain Hawani memang remaja lepasan SPM yang dipaksa kahwin.  :)
Kalau ambil pelakon macam Rita Rudaini atau Ayu Raudhah jadi remaja 17 tahun tak logik jugak kan, nak ambil Siti Saleha atau maya karim , mungkin wajah mcm omputih sangat tak ada muka ala2 kampung....kikiki 

Pengambaran dibuat di  Mekah dan Perth, Australia.

Gambar Nadia Nissa dengan penulis novel Adam dan Hawa, Aisya Sofea.


Memang tepat pilihan penulis novel Adam Dan Hawa memilih Nadia memegang watak heroin  tue...
Aku suka Nadia berlakon betul2 menghayati...Memang nampak jauh beza antara Aaron gan Nadia...Yalah Aaron dalam drama tue umurnya 27 so...mestilah nampak matang sikit...Pastu pulak Nadia dalam drama tue baru lepasan SPM mesti nampak remaja dan kebudak-budakkan...betul tak?kikiki...tak sabar nak tunggu malam nie next episod...Kita tengok sampai habis barulah boleh komen...Jangan tengok rupa tau...tengok mutu lakonan okey!!!




Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

25 comments:

  1. hihi layan nn.
    mlm ni nk tgk TRILOGI CINTA..best2
    fauziah gous dengan hero malaya, rosyam nor..hehe

    tak sabarnya nk tengok =)

    ReplyDelete
  2. mmg sana sini dok cerita pasal drama nie...tapi izan xtgk pun..tgk online skt2 jer.....

    ReplyDelete
  3. @nuyui a.k.a miss YUI rasanya oke je die ni bawak watak ain ni? Sesuai la utk muka budak2 kan...

    ReplyDelete
  4. tak prnh tgk .. tp kwn2 sebuk cerita. diorg tgk pon sbb ada aaron. heheh

    ReplyDelete
  5. @nuyui a.k.a miss YUI

    macam best je sinopsis citer ni .. cantek la apa heroin dia. yang penting pandai bawak watak, hehe ..
    tak tengok lagi cerita ni~~

    ReplyDelete
  6. haha tnggu dh nk abis drama nnti baru nk baca sinopsis xD
    takut spoil ;P

    ReplyDelete
  7. tak tgk citer ni. teringin nak tengok sbb sume kata best tp xsempat lagi. huhu..

    ReplyDelete
  8. Falsya skang nie tgh gile ngan cite nie.lhehe

    ReplyDelete
  9. ohh camtu ke cite dia.. kene tonton sampai habis ni.. sangat ketagih tgk drama ni hehee

    ReplyDelete
  10. beshhh la adam hawa...xsabar tuggu malam ni...novel pun wani dh baca..skang ni tgh ulang lagi baca len novel adam hawa ni muahahaha

    ReplyDelete
  11. fuh fuh .. memang citer nie ada landasan dia sendiri ..

    memang x leh nak bandingkan kisah aaron dan maya duluu .. ini antara nadiyaa dan aaron ..
    memang terbaik mutu lakonan nadiya nie .. setakat nie penghayatan dia memang best ! ...

    ps : dikk cer tgk blog akk tuu , kenapa x der dashboard .. nak update x leh .. huhuh masalah blogspot ke huhuh

    ReplyDelete
  12. mmg best cuma KA x smepat nak follow citer ni

    ReplyDelete
  13. cantik pulak deqla tgk nadia nisa tu..hihi

    ReplyDelete
  14. blom pernah tgk lagik , hohohoho !

    ReplyDelete
  15. Tak pernah tgk lagi citer nih. Alaaaa...nak cari novel lah.

    ReplyDelete
  16. tak pernah tgk sbb rumah xde astro HD...astro bese jer...

    ReplyDelete
  17. memang selalu tengok dan jarang miss le

    ReplyDelete
  18. @ieda

    heee....
    tak pernah tengok cerita ni. tak ada astro la... tp teringin sangat nak tengok sebab pernah baca novel ni dulu. tumbs up tuk semua novel aisya sofea ngn anis ayuni...

    ciyan nadya neesa tu. rasanya memang seswai la kot..sebab muka dia muka melayu. padan ngn watak tu ...nak letak siti saleha slang dia mcm out la plak kan.... urban sangat plak rasanya..hihihi~

    ReplyDelete
  19. kalau aaron aziz berlakon..mesti meletups kan

    ReplyDelete
  20. Dulu masa 1st tengok memang cam tak sesuai Nadiya ni, tp dah lama rasa cam berkenan dan bg Myra dia cantik :)

    ReplyDelete
  21. M pun ska ngan lakonan Nadiya Nisa dalam Adam Hawa tu..terutamanya masa scene histeria kena tangkap basah tu..Hebat tul la...

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠