Gangnam Nama Tempat Di Korea

Author : Cik Rose Cute | 3:27 PM | 24Total Comments |
Korang pasti dah baca isu tentang" Gangnam Style "nikan....isu nie jugak  sudah menjadi  femes kat YouTube. Setakat nie aku tengok kat youtube,video Clip" Gangnam Style" Original oleh PSY  telah di tonton oleh 100 juta orang. Ramai gilerkan.....Aku tak adalah tonton tapi aritukan hubby aku ada antar repair komputer nie kat kedai...orang kedai tue upload video Klip "Gangnam Style" kat komputer nie...apalagi aku dan hubby tontonlah.. Kehkeh.Aku tak nak cerita  pasal video klip PSY nie....Aku nak citer camna lagu nie di cipta oleh PSY okey....





Aku ada baca Kosmo Ahad Tarikh 2 september.Dalam kosmo muka depan ada kisah PSY nie...

" Psy cipta lagu Gangnam Style ialah merupakan sindiran kepada mereka yang gemar menunjuk-nunjuk di dalam kehidupan.Gangnam adalah nama daerah  di Korea Selatan yang di huni oleh golongan orang kaya2...penduduk gangnam sendiri merendah diri dan enggan mengaku mereka tinggal di kawasan elit.Namun ,ramai orang sanggup berbelanja besar untuk bergaya supaya mereka dipandang memiliki gaya gangnam,walaupun mereka sebenarnya berpura-pura..."

Yang ingin aku nyatakan  di sini Video Klip Gangnam Style tak adalah menghina Islam.Yang aku baca kat FB tue macam2 yg mereka hebohkan pasal video klip nie.........Kadang2  aku tengok banyak kali jugaklah  video "Gangnam Style"...betul ke menghina Agama kita...Senikata lagu  taklah pulak  menghina Islam sebab aku ada baca kat Kosmo muka surat depan maksud lagu "Gangnam Style"....Siapalah sebarkan berita seperti itu....Kalau ya pun tak nak remaja lalai dengan musik seperti itu...buatlah tajuk lain tak pun cerita lain....nie semua bersangkut paut dengan Nabi kita....Gambar kat bawah nie Bandar "Gangnam"



Kang029 Kang030 Kang031
Kang021 Kang022 Kang007
Kang034 Kang055 Kang018
Kang006 Kang068 Kang071


MY Note:Aku taklah fanatik K-pop dan peminat PSY okey...Just nak gi tahu tentang maksud lirik lagu" Gangnam Style" Jangan Marah Okey!!! Choww dulu...


Click HERE to earn extra money!

Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00





Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

24 comments:

  1. tiu la ade gak la dgr pasal gangnam punye isu nie..hurmmm, dieorg dh xde modal dh kut..falsya xsuke kpop2 nie..mcm pelik2 je bile org gile sgt ngan kpop..tp yg gangnam nie mmg falsya suke..funnn bile tgk..;D

    ReplyDelete
  2. Entahlah CR..M ni kadang2 dah konfius plak ngan isu ni..macam2 yg dah dibaca...

    ReplyDelete
  3. mungkin yang bagi cerita tu, sebab memang anti kpop kot.hehehe

    ReplyDelete
  4. betul! my friend yg belajar kt korea pon ckp mcm tu..

    ReplyDelete
  5. bila dgr berkali2 lagu ni naik sedap plak..hehee...

    rmai org buat video lain guna latar belakang gangnam style ni...ada tu yg buat guna kartoon najib dgn rosmah...mcm2 lg lah...itu yg tak betulnyaa....

    ReplyDelete
  6. pantang ada benda pelik mesti kata menghina islamkan.. sepatutnya selidiklah dulu.. rasanya pasal lagu ni, de masuk paper..

    ReplyDelete
  7. ayu lagilah tak prnh tgk pn..hehe

    p/s:dah klik nuff n says akak ;-)

    ReplyDelete
  8. ohh ada juga makna tersirat erk...
    oklah tu...

    pasal ada hina islam tu, leeza tak tahu plak.

    leeza act tak berapa lah minat sgt... dgr2 gitu jer di radio.

    ReplyDelete
  9. nyampah arr tgk vid dia..tk seswaii...

    ReplyDelete
  10. sokong... wlupn xmnat gangnam style... tp stahuya, gangnam tu just nma tmpat je....

    ReplyDelete
  11. Ain pernah bace dekat fb. Yang gangnam style nih mengina nabi muhammad s.a.w..tengoklah die silangkan tangan die macam tuh ! itu kalau x silap ain..die kate kononnye macam lah burong buroq tu laju, macam tuh lah jugak. Tapi..lagu nih memang hina. X dengar ke,..ade bab bab tu die kate BABI..tp pas2 die gune bahase korea.

    ReplyDelete
  12. hehe.. x de laahhh was-was lagi lepasnie klau nk dgr lgu gangnam style ni..

    ReplyDelete
  13. Sy lagi taktau ape2 psl gangnam ni hehe
    Tq sharing yer CR :-)

    ReplyDelete
  14. ada jugak dgr..tapi tak sempat nak ambik tau

    ReplyDelete
  15. Tau pasal gangnam ni coz anak2 yg kecoh..gangnam style! gangnam style!

    ReplyDelete
  16. Sebelum kenal lagu ni tak pernah pula dgr Gangnam.. tak sefamous Seoul la agknya..

    ReplyDelete
  17. itula, xde pape pun kan. kdg2 diorg ni main share je ape yg diorang nak share tanpa periksa dulu fakta tu betul atau tak.

    ReplyDelete
  18. Say NO to k-pop! Peminat kpop jgn mara eaa...
    Gangnam ni pon satu.tah pape.mcm2 versi nak di gangnamkan.

    ReplyDelete
  19. x minat pun gangnam pnya style ni tp tahulah yg ia berasal dr nm tempat kat korea =)

    ReplyDelete
  20. aritu tengok video klip ni mcm tak nampak pula unsur hina islam.
    mcm2 betul.
    tp lagu ni mcm fun gak dengar

    ReplyDelete
  21. ape pesen sebnrnya gangnam nih..x brape amek tau la..haha..

    p/s : cik rose, deqla suka la border blog cik rose..ala, yg ada riben2 tu..mintak tlg cik rose buatkan leh takk? hihi..deqla penah try buat tp x jd pun..maybe sbb deqla pakai pic window template. huhu

    ReplyDelete
  22. ada gak dgr org duk ckp psl ni.. tu la, ada gak dgr org ata tu nama tempaat je sbnarnya..






    ReplyDelete
  23. ada jugak dgr. tgk jgk tarian kuda tu. tp sikit je sbb ada perempuan yg seksi. hehehe...

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠