Alas Benang Kait

Author : Cik Rose Cute | 12:17 PM | 28Total Comments |
Dalam entry yg lepas aku ada cakap aku nak mengait benang untuk buat alas kat ruang tamu rumah akukan...ada tak sesiapa perasan...,aku belum start lagi...benang pun belum beli...Sewaktu bujang dulu aku suka mengait tau...banyak hasil tangan aku yg tak berapa kreatif nie menjadi hihihi....korang caya tak? brutal2 aku...aku pandai jugak mengait benang...(untung cik hubby aku dapat memperisterikan aku....uwekkk nak muntah kikikiki) banyak jugaklah hasil mengait tue...kotak tisu aku ada buat...puas carik kat mana aku simpan...nak snap gambar nak tunjuk kat korang tapi sedih sangat2 sebab tak jumpa....huhuhu sedih....sambil lap hingus gan baju...pengotor betul!!! lap baju kikiki...

Alas lapik bawah tv depan  kaler hijau...secara kebetulan... Time bujang dulu aku kait...

Nie bentuk anggur....yg nie susah sikit...kena kira betul2...nanti buah anggur tak sama saiz pulak hihihi
(Hasil tangan time bujang)

Alas peti kat dapur...time bujang jugak mengait...

nie alas kabinet dalam bilik di atasnya ada kipas dengan lampu tidur...Abaikan ada campuran warna...nie adalah hasil lebihan benang...sayang nak buang hihihi
time bujang jugak aku mengait..

nie kaler purple...tak macing gan kaler rumah aku hihihi...nie adalah alas meja makan...6 orang...santap okey....memang besar giler....Aku pun tak tahu waktu bujang aku serajin tue....memang besar boleh wat selimut...

hihihi beyond pun nak pakai alas jugak....kikiki takut berhabuk punya pasal...tapi kaler peace tak masuk gan kaler di bawah dah banyak kaler la pulak ya......nampak gayanya...aku kena aktif kembali mengait hihihi


 macam tak kenakan...peace gan hijau...memang tak menarik deco aku kikiki


 nie bentuk simple...kulit kerang hihihi paling senang...


 nie alas rak buku bilik kakak...buku tak letak lagi...almaklumlah baru sekolah tadika...tahun depan mungkin banyak buku kot...nie kaler merah....

My Note: Alas2 itu semua hasil tangan aku....waktu bujang dulu...cuma kotak tisu tak ada...dah puas carik tak jumpa...nanti kalau jumpa aku snap gambar kat sini ya...

Click HERE to earn extra money!

Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00

 
 

 

 


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

28 comments:

  1. Mak kita pun pandai mengait macam akak, tapi kita try2 dari dulu x pandai2 nak sambung2kan(>_______<)"

    ReplyDelete
  2. sy dulu pun suka mengait gak...tp hangat2 taik ayam jer.... yg smpat buat kain alas tv jer...

    ReplyDelete
  3. eh,sama mcm Ibu saya..dia suka mengait dulu sampaikan cadar utk kawen dia pun dia kait sendiri..tp sy xpandai..sbb mls..hehehe..mengait ni kena sabar kan :)

    ReplyDelete
  4. cantik!! wah berseni sungguh CR ni yer..

    ReplyDelete
  5. Lahaiiii...molekkk gituyy :)) Mak Yana dulu bujang rajin buat ni jugak :))

    ReplyDelete
  6. Mengait ni mmg best.. hobi mak nur mengaitlah..macam2 boleh dapat..

    nur boleh juga mengait, tapi tu la..malass..hihiihih...

    pernah mengait kat tempat kerja, kawan2 ckp mgait kerja yang boleh buat kita lapar..hahahahahah...

    ReplyDelete
  7. saya mengaku yg saya tidak pandai mengait!memang terer la cik rose.bukan semua org leh buat ni

    ReplyDelete
  8. bagus tul kreatif semua boleh kait sendiri

    ReplyDelete
  9. wahh rajinnya....
    sy teringin jugak nk mengait..
    tp menjahit pun fail..huhu...

    ReplyDelete
  10. cantikkkkk!! kemas dan yg bestnye buat sndri.. halus betul.. huhu

    ReplyDelete
  11. saya ingat sebab saya kan ada komen gak kat entry tu.. heheheheheh
    ingatkan dah mula mengait dah.. rupanya hasil kaitan masa bujang ye.. boleh tahan dan terbaikkk la... nak belajar dari Cik Rose la kalau macam ni..

    ReplyDelete
  12. wah..pndai sis kait :) smua cntik ..

    ReplyDelete
  13. wah , cantiknya , pandaila cik rose bwt , tringat arwah kakak dulu , memang pandai mengait ...

    ReplyDelete
  14. wah....dulu my mum pon suka la mengait camni! :)

    ReplyDelete
  15. rajin akak..cantik-cantik plak..

    nampak mengait ni macam perlukan komitmen yang tinggi.. :)

    ReplyDelete
  16. Wah, rajinnya! Banyaknya koleksi crochet cik rose.. Akak pernah buat tapi tak ada yg sebesar alas meja makan warna purple tu.. Minat dan kerajinan tu kena pupuk semula cik rose..

    ReplyDelete
  17. banyak hasil masa bujang yer..pas kawen mana????..nak tengok hasil izan punyer kerja tangan tak?...hahhaha perasan lawa laa..kan izan nie..tapi mana tau kot CR terbekenan...kahkahkah...

    ReplyDelete
  18. Wah berseninya tangan CR ni..M paling suka yg kulit kerang tu..cantik sgt..

    ReplyDelete
  19. tanya berseni ni..buat jer bleh jadi..hihi...

    sy ni buat boleh kesabaran yang xde tu..hikk

    ReplyDelete
  20. rajinnyer mengait..cantik pulak tu eheeee

    ReplyDelete
  21. wah pandainya kak ros mengait ! :D

    ReplyDelete
  22. org dulu dulu mmg suke mengait kan. ade je buat alas meja, alas tv. hee.

    ReplyDelete
  23. rajin sgguh la cik rose ni...saya tak boleh masuk dgn mende2 ni sbb jenis kurang kesabaran..

    ReplyDelete
  24. cntiknye kak rose wat.. t'gamam sy tgkk sumer tue..
    akak, leh aa wat bisnes nie, hehe.. >_< serious!!

    ReplyDelete
  25. Uiii!mengait pun berbakat jugak??/whoaaa...nak pinjam tangan, bleh?ekekeke

    ReplyDelete
  26. jemput sinngah fb kite http://www.facebook.com/araatancrochet

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠