Resepi Kek Pisang

Author : Cik Rose Cute | 1:17 PM | 18Total Comments |
Hari nie nak share resepi kek pisang dari blog QasehRania aku copy resepi nie dari blog beliau....Kalau ada masa aku try buat kikiki...(aku bukan rajin sangat kikiki)



Bahan-bahan

5biji pisang berangan (ini je yang ada dan lecek)
4biji telur Gred A
2 cawan tepung gandum MFM
1 cawan gula kastor
1/2 cawan minyak Daisy
1sk soda bikarbonat
1sk baking powder
1sk ovallete
1sk esen vanila
1sk garam

Cara-caranya


1- Satukan tepung, soda bikarbonat dan baking powder.. ayak

2- Satukan telur dengan gula.. pukul sampai kembang

3- Masukkan esen vanila

4- Masukkan tepung, soda bikarbonat dan baking powder yang telah diayak sikit demi sikit.. 

5- Masukkan ovalette

6- Masukkan minyak Daisy

7- Masukkan pisang yang siap dilecek beserta garam.. pukul hingga sebati

8- Tuang dalam acuan yang siap dilapiskan aluminium foil.. sebelum tu panaskan loyang terlebih dahulu.. 

9- Kukus hingga masak.. nak tau masak cucuk dengan lidi sate dekat permukaan kek.. kalau melekat belom masak lagi la tue.. 

Nampak gebukan....tue yg aku terasa nak copy tue...


My Note: Aku tidak pernah buat kek...biskut pernah buat...kikiki

Click HERE to earn extra money!

Jom Join SAYS Malaysia Dapat Free Rm 5.00


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

18 comments:

  1. Kek pisang tu memang nampak menggiurkan lah CRC..rasa nak cuba buat gak..aiii nampaknya body Kak zan pun akan makin gebu macam kek tu...

    ReplyDelete
  2. Nampak macam sedap.. tapikan saya x pernah masak.. bantu ibu di dapur adalah.. :)

    ReplyDelete
  3. dapnyee...lama tak makan kek pisang :)

    ReplyDelete
  4. wani pun tgk resepi ni kt blog cik su..nampak sedap kan hihihi

    ReplyDelete
  5. gebunya. nampak sedap. okla tu utk first trial kan. ;)

    ReplyDelete
  6. gebu sehhh kek nya :) nak buat jugak la...hehehe

    ReplyDelete
  7. mmg menarik..nmpk sgt sedap :)
    td mati2 ingt k.ros yg buat kan..skali x penah buat daa..

    ReplyDelete
  8. YM pun tak penah, tapi coklat cake penah, hihihi

    ReplyDelete
  9. Sylurppp!! Belum sarapan lagi ni dear,mata dah menjamu kek pisang ni...ngeee

    ReplyDelete
  10. nak try buatlah..lama xbuat kek

    ReplyDelete
  11. wah..resepi kek pisang..
    nnti sy pun nk try la, hehe..

    ReplyDelete
  12. kite dok pernah try buat tp suka mkn..

    ReplyDelete
  13. wahhh kek pisang fav ni hihihi :)

    ReplyDelete
  14. kureng tapi sikit2 tu boleh la makan.

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠