Mee Sup Simple

Author : Cik Rose Cute | 12:05 PM | 18Total Comments |
Petang semalam aku buat mee sup yang sangat-sangat simple hihihi...tak letak banyak barang....just sayur,telur,fish cake dan ikan bilis itu sahaja....

Mee kuning yang sudah aku basuh dan keringkan airnya....

Aku letak dua fishcake nie....anak-anak aku tak suka sangat hihihi...

Yang pasti telur 2 biji baru sedap....

Aku dah tumis bawang putih gan bawang merah....Ikan bilis aku dah tumbuk lumat2 untuk memekatkan air sup....Lagi banyak ikan bilis yg di tumbuk lagi sedap....Nampak tak cilipadi kat dalam kuali tue....Aku tak potong takut budak2 nie pedas...(Cilipadi tue aku punyer hihihi)

Dah tinggal sikit baru aku ingat nak snap gambar yg sudah siap masak....hihihi Selamat Menjamu Mata ...okey Bye!!!


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

18 comments:

  1. wah..sedap nih..tentu anak2 suka kan..anak2 kan suka makan berkuah...ish tentu sedap sangat sampai terlupa nak ambil gambar...huhuhu

    ReplyDelete
  2. ish...siapa kata penaja tak leh joint...boleh apa...silakan cik rose...nanti nak promote blog cik rose,...ummph..apalah nak tulis yer..heheheh

    ReplyDelete
  3. nampak simple dan senang jer...nnti boleh wani cuba :)

    ReplyDelete
  4. BLE TGK ENTRI NI BARU SEDAR RUPENYE DA LME X MKN MEE SUP!!..
    bleh la buat ikut resipi kt sini :)

    ReplyDelete
  5. Nampak sedap! kalau pedas lagi sedap sebab sy suka pedas2..hihi

    ReplyDelete
  6. nampak sedap pulak mee sup simple ni. nak try gak la nanti kat rumah.. Tq for sharing

    ReplyDelete
  7. tu diaa.... sedapnya.. dh la ose.. hihii

    ni yg rasa nak buat gak time bernbuka nanti.. kikikii

    ReplyDelete
  8. simple dan senang masak..anak2 mesti suka kan.

    ReplyDelete
  9. selalunyer..resepi yng simple2 ni mmg sedap..!

    bila2 free nanti nak cubalah...

    ReplyDelete
  10. pernah gak masak2 simple gini..simple la sdp kan cik rose..

    ReplyDelete
  11. sm cm resepi sy je kak? hehehe sy pggl resepi org pemalas hehehehe tp bla tghari ni tgk mee akk trus buuurrrrrr

    ReplyDelete
  12. SEMPOIKAN.. SELALU JUGAK BUAT.. TAPI PAKAI KIUB IKAN BILIS, TAK KOSE NAK TUMBUK KIKIKIKIKIKI

    ReplyDelete
  13. oh my peberet..klu letak ayam,udang,fishball,sosej..lg bertambah umphhh..tp yg simple2 macam nie yg sedap kan..

    ReplyDelete
  14. @izan mama mia

    betul tue....yg pasti budak2 suka makan...

    ReplyDelete
  15. mee sup simple yg pasti sedap. anak2 mesti suka camni, tak pedas

    ReplyDelete
  16. Walau simple tp kalau dah sedap pastinya berselera :)

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠