Masak Tauchu Ikan Merah

Author : Cik Rose Cute | 8:11 AM | 23Total Comments |
Setiap surirumah pasti ada menu untuk memasakkan......,yang korang selalu masak apa?aku lebih suka memasak lauk yg simple2.....bukannya aku seorang yg pemalas tau..... famili kecik aku  lebih suka lauk yg simple...contoh lauk kat bawah...

Nielah bahan-bahan yg di perlukan hihihi

Ikan merah dua ekor yg telah di goreng siap oleh aku

Cili hijau besar....Emmm aku paling suka cili...

Gambar yang sudah siap di masak...aku fokus dekat2...Nanti nampak pulak dapur aku yg comot hihii

Ikan kembung goreng nie...goreng garing-garing memang sedap...

P/S:Menu nie...entah bila punyer aku dah lupa hihihi...sibuk memanjang....Korang pernah tak masak tauchu...Tauchu korang ada tak sama gan tauchu aku hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

23 comments:

  1. saya pun selalu pening nak masak ape... baru minggu lepas masak taucu ikan bilis jer... maleh nak siang ikan.. taucu pun beli dgn pengasuh sedapppp makan dgn nasi panas² nyum²...

    ReplyDelete
  2. sedapnya sis..terasa lapar pagi2 ni..hehe

    ReplyDelete
  3. Dah lama tak makan lauk taucu ;) yg simple tu mmg sedap dan selera. Suka mkn cili besar. Kdg buat ulam.

    ReplyDelete
  4. nampak sedap la pulak masakan tu.. :)
    ikan goreng yang garing2 ni memang feveret saya..

    ReplyDelete
  5. ikan merah @ kerisi? terkeliru daa

    ReplyDelete
  6. sedp...dh lama xmkn masak tauchu ni

    ReplyDelete
  7. feberet!!..dapnyeeee!!..hehe..

    ReplyDelete
  8. sedap ba...terus rasa lapar nie

    ReplyDelete
  9. wahhh sedapnyer..rasa lapar plak ni..hehe

    ReplyDelete
  10. ikan tenggiri masak tauchu pun sedap..entah bila nak buat asyik tengok orang buat je..

    ReplyDelete
  11. Myra suka makan masak taucu, cepat mudah dan yang penting sedap ;D

    ReplyDelete
  12. suka gak masak taucu tp selalu buat ikan selar kecik, ikan gelama or ikan kelisa :)

    ReplyDelete
  13. sy xpnh masak taucu.. lgpun xbrp sk sangat :-)

    ReplyDelete
  14. simple tp nmpak sedap...dh la wani posa hihihihi...teliur jer

    ReplyDelete
  15. hari tu ada makan kat umah orang..
    kacang botol goreng taucu..
    sdap jugak..

    ReplyDelete
  16. nampak sedap je...t nak cube gak la

    ReplyDelete
  17. pernah masak tapi dah lama dah tak buat. entah husben makan ke tidak taucu ni.

    ReplyDelete
  18. sedapnye masak taucu,suke sgt
    biase duk guna ikan kembung je..:)

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠