Rangka Umat Nabi Nuh Dijumpai!

Author : Cik Rose Cute | 9:33 AM | 15Total Comments |
Subhanallah....memang menakjubkan.....aku terbaca kisah nie terus terasa mau share gan korang...Semakin lama...banyak sejarah zaman Nabi di temui oleh saintis2 yang hebat....

Subhanallah, Rangka Umat Nabi Nuh Dijumpai! - Terbakor
Aktiviti eksplorasi gas wilayah selatan gurun pasir Arab baru-baru ini menemui tengkorak manusia bersaiz raksasa sangat mengejutkan. Wilayah di gurun pasir Arab selatan ini disebut “Penempatan kosong” (Empty Quarter atau Rab al-Khaliy). Fosil manusia raksasa itu ditemui oleh Pasukan The Aramco Exploration.
 
Sebegaimana yang dinyatakan oleh Allah SWT dalam Al-Quran bahawa DIA pernah menciptakan manusia bersaiz besar. Mereka adalah kaum ‘Ad dimana Nabi Hud AS diutus di situ untuk menyeru manusia pada kebenaran. Tubuh mereka bersaiz besar, sangat tinggi dan kuat kerana itu mereka boleh memeluk sebuah pohon besar dan mencabutnya.
 
Kemudian, setelah Allah memberi kekuatan pada mereka dengan melebihkan mereka dari umat yang lain, mereka berbalik menjadi umat penderhaka, mendustakan serta menentang kenabian Nabi Hud AS. Sebagai hukuman, mereka kemudian diseksa oleh Allah SWT. Para Ulama Arab Saudi meyakini penemuan ini adalah kaum ‘Ad dari zaman Nabi Hud tersebut.

Demi keselamatan tapak arkeologi tersebut, tentera Arab Saudi telah menjaga kawasan penemuan ini dan tak seorang pun dibenarkan memasuki lokasi kecuali para pegawai eksplorasi Aramco.
 
Ada sesetengah pihak yang cuba menafikan penemuan ini dengan mengatakan bahawa gambar ini adalah ‘super impose’. Ini adalah cubaan penafian dari pihak yang ingin menentang kebenaran sejarah yang sebenarnya. Mereka lebih gemar dan taksub kepada sejarah yang mengatakan manusia hasil dari evolusi monyet dan beruk. Jadi apa pilihan kamu?
 
Kredit SINI
 
 Pssttt...okey..aku nak masak...dah dekat pukul 10.00am...aku chowww dulu...mungkin lepas masak aku masuk blog korang..


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

15 comments:

  1. subhanallah... besar betul org zaman nabi dulu kan..

    ReplyDelete
  2. besarnya tengkorak...mmg betul lah..takkan superimpose pula

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum rose....mesti besar orgnya bila tengok tengorak tu...:)

    ReplyDelete
  4. ish besarnya.. tp betul ke ni???

    ReplyDelete
  5. wowww... besarnya tengkorak dye.. ntah cm ne la tinggi dorg ep zaman duulu

    ReplyDelete
  6. klu benda ni betul mmg menakjubkan

    ReplyDelete
  7. Penemuan yang memeranjatkan ini!!
    Apa ler dia orang kan teori Darwin palsu..pehhh..
    Masih nak menegakkan benang yang bash..
    Aku tetiba jadi marah ini..heheheh

    ReplyDelete
  8. SubhanaAllah...mmg penemuan yg megejutkan...

    ReplyDelete
  9. wahhh menakjubkan. besarnya tengkorak tu.

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠