Pencuri Berleluasa

Author : Cik Rose Cute | 9:16 AM | 12Total Comments |
Baru kejap tadi....aku sembang dengan jiran aku....aku dengan makcik tue bukan tinggal bersebelahan...kami satu taman perumahan kat sini..."Taman Medan Jaya"

Makcik tue cerita dua tiga hari yang lepas...ada rumah kakak sebelah dengan rumah mak cik tue pencuri masuk...habis barang kemasnya kena rompak...kakak tue pulak tiada dekat rumah....lagipun rumah kakak tue tiada pintu pagar terlapang jer....So senanglah pencuri  terus masuk dan parking kereta.Pintu rumah kakak tue  pencuri menggunakan pisau untuk masuk ke dalam...(seram sejuk aku dengar makcik tue cerita) Dah banyak kali dah dekat taman perumahan aku ada kes pencuri masuk....janganlah pencuri tue masuk rumah aku....huhuhu

Aku rasakan...sebelum pencuri tue mencuri pasti dorang ingat Allah di dalam hati dan berdoa agar dorang tak kena tangkap....betul tak?kikiki...(walaupun mereka mencuri)

Macam2lah sekarang nie.....tempat korang ada kes camni jugak....yang peliknya,pencuri yang mencuri rumah jiran tue pakai kereta....pencuri dah makin canggih... Korang hati2 ya....barang tak heran sangat kalau pencuri tue nak ambik boleh ganti lain....risau nyawa...kalau dorang ambik jugak....mana nak cari ganti...huhuhu


Pssttt!!!...dah lama tak story pasal kisah my famili....kikiki....ada seorang blogger dah rindu dah....nantilah aku story....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

12 comments:

  1. teringat dulu rumah penah kena rompak... haih.. pencuri ni dasar pengecut sebnrnya...dia curi, rompak pastu dia larik..cuba jdi mcm long renjer... siap ngaku dia curi..hahahaha...

    ReplyDelete
  2. pernah berlaku kes ni kat taman saya,pencuri masuk umah jiran..selang sebiji rumah je,rumah saya ngan rumah jiran yg di masuki pencuri tu..masa kejadian saya xde kt rumah..takut jugak..pandai pulak pencuri tu pilih rumah..mane tau pasni dia dtg umah lain pulak..aduh

    ReplyDelete
  3. orang2 yang terdesak...macam2 diaorang bley buat kak... biasalah tu... hu hu hu... moga2 kita dijauhkan dari perkara2 macam ni dalam hidup...

    ReplyDelete
  4. kalau masuk time kita takde syukur alhamdulillah jngn masa kita ada takut hokey huhuhu naudzubillah

    ReplyDelete
  5. salam kak cr..
    huhuh..Taman Medan Jaya kat mana tu??

    betul tu kak.. aduhai..mintak2 dijauhkan dari perkara2 mcm ni..

    ReplyDelete
  6. takutnya..skang ni jenayah bermaharajalela..kena hati2..jgn la biar pintu terlopong..jadikan penagajaran la kan

    ReplyDelete
  7. semalam, umah adik angkat Nur kena masuk pencuri...

    ada org dalam rumah tu kak..selamat housemate dia tak tido lagi...keluar2 tgk pencuri tu kat ruang tamu....

    mencanak la dia lari....

    bahaya skarang ni..

    ReplyDelete
  8. risau jgk kan. kena pakat2 buat rondaan la malam2. hehe..

    ReplyDelete
  9. tak ada yang rondaker?kena lebih hati2 yea

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠