Cincau Ubat Darah Tinggi

Author : Cik Rose Cute | 2:34 PM | 15Total Comments |
cincau
Maklumat terbaru yang aku perolehi setelah lama mencari penawar untuk mak mentua aku  ni.
Sebelum tu aku nak beritahu mak mentua aku setelah pulih dari kencing manis secara tiba-tiba darah tinggi dia meningkat kepada 206. Aku amik bacaan yang atas ajer ler. Terperanjat semua ahli keluarga yang lain.

Pelbagai usaha dilakukan selain menggunakan perubatan moden. Apa yang kami tak guna dari daun hempedu ular, ke pucuk jantan betik dan satu daun lagi aku pun lupa.
Semuanya gagal, memang turun tapi dalam anggaran 180.

Pada suatu hari, adik ipar aku yang bekerja di UITM Melaka beritahu , profesor dia yang ada darah tinggi hanya makan cincau sahaja. Dah berbelas tahun makan malahan ubat hospital langsung tak disentuh!!

Untuk mengesahkan cerita ini benar atau tidak. Aku beli cincau di Tesco. Nak cari cincau kat pasar mana ada masa..hehehehahe. Beli yang dah pasang siap punya ler....

Aku kasi kat mak aku dan mak mentua aku makan.
Cara makan ialah setiap dua hari sekali mak aku makan cincau ini. Dalam 3 hari lagi nak pergi jumpa doktor makan tiap-tiap hari.
Kalau nak lebih mudah, mak aku buat ialah blender semua cincau tu dan minum macam biasa.

Kalau cincau kat Tesco senang nak sukat sebab dia jual dalam bentuk packing silinder kecil. So mak aku makan setiap hari satu. Takut juga nak makan tiap-tiap hari, cincau ni kan sejuk. Nanti krem lak kaki mak aku ..hehehehehe.
cincau
Hasilnya darah tinggi mak mentua aku dari 180 yang tak turun-turun  selama 2 bulan menurun kepada 156.

Manakala mak aku dalam anggaran 150 telah menurun kepada 126!! Hilang darah tinggi!!
Kat sebelah ialah  ini bukti resit mak aku!!

Cincau adalah satu bahan yang menurunkan darah tinggi anda!!!!
Jika saudara mara anda mempunyai darah tinggi sila cuba petua ini.

Syukur alhamdulilah akhirnya darah tinggi mak mentua dan mak aku menurun. Suka melihat senyuman mereka semula.

Aku telah mencuba kepada 2 subjek iaitu mak dan mak mentua aku  dan ternyata ia berjaya. Dan tolong sharekan maklumat kepada semua.!!! Aku memang berniat nak kongsikan maklumat ini..

Sekarang ini aku melihat penggunaan jangka panjang penggunaan cincau ini.
Risau ler..benda sejuk ini.. Takut semput atau krem kaki orang tua aku lak..hehehehe.
Selamat mencuba!!


Info nie aku copy dari Blog Hanif Idrus untuk share gan korang mana tahu kot2 mak korang atau sesiapa yang ada darah tinggi....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

15 comments:

  1. sebab cincau ni menyejukkan juga kan..tadi baru lepas minum dengan soya jagung :)

    ReplyDelete
  2. wah bagus betul la cincau kesekaan yaya ni..
    cincau juga boleh kurangkan panas badan..

    ReplyDelete
  3. erks...seriously kak? boleh lah Farah cuba dengan mama Farah pulak... mama Farah ada darah tinggi...sian dia... asyik naik jer tekanan darah tinggi dia...

    ReplyDelete
  4. terima kasih di atas perkongsian yang bermanfaat.. :D

    ReplyDelete
  5. thanks sbb kongsi info..hubby sya pon ada darah tinggi..so lepas ni nak rekomen kat dia suruh mkn cincau..

    ReplyDelete
  6. owh yeke.. baru tau ni.. hari tu masa check up, doc ckp dr deqla tinggi.. dia kata deqla stress.. haha.. stress dgr doc ckp camtu.. kohkoh...

    ReplyDelete
  7. yeke? Memang air fav MQ pun lagi2 tgh musim panas skrg..sejuk je tekak ;)

    ReplyDelete
  8. Terima kasih share info ni.. Suami sy dan mak mentua ada darah tinggi... Thankz..

    ReplyDelete
  9. Salam K.cr..
    Oho... baru tau...tenkiu kak..mmg mmbantu ni! :)

    ReplyDelete
  10. bahaya darah tinggi tuu... wah taksangka cincau dapat atasinya

    ReplyDelete
  11. ooo baru tau ni. cincau pun ada khasiatnya yek.

    ReplyDelete
  12. wahhhh. bagus ni utk disebar. cincau tu dibuat dari ape sbnrnye ehhhh.

    ReplyDelete
  13. cincau eh..
    nanti bolehlah bgtahu sesiapa....

    terima kaseh sudi share kak.. :)

    ReplyDelete
  14. tq share..tu la igt nk cuba jugak kt mak nanti

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠