Petua Bau Badan

Hai! Selamat Pagi...Wah!! hari nie nenek nak bagi petua pulak...ada tak sesiapa yang badannya berbau...takpun pakwe badan berbau? Kurang menyenangkan kalau ketiak masam atau badan berbau....nak duduk dekat pun tak ingin rasanya....Dari jauh dah bau aroma yang kurang menyedapkan.....Aku pernah keluar dating dengan seorang mamak nie...bau badannya menusuk kalbu dan jiwa raga aku...(Bukan Cik hubby aku okey)...Mak Oiii!! memang tengit baunya...rasa mau pengsan kat dalam kereta...Sumpah!! hari tue sekali jer aku keluar gan mamak tue......


badan-berbau

1. Sebelum anda memulakan kerja, ambil sebiji limau dan belah dua. Kemudian sapu pada ketiak dan jika diamalkan selalu ketiak tidak berbau lagi.

2. Badan berbau amat memalukan. Cara mengatasinya, ambil beberapa kuntum bunga cengkih dan direndam sehingga kembang. Kemudian minum airnya tiga hari berturut-turut.

3. Ketiak hitam dan berbau amat memalukan. Cuba cara ini, campur sedikit kapur sirih bersama perahan limaunipis. Sapukan pada ketiak, setelah anda selesai mandi. Amalkan dan ketiak anda akan cerah dan tidak berbau lagi.

4. Bulu ketiak boleh dihilangkan dengan cara ini. Ambil 20 biji jintan putih dan sedikit kapur barus, gaul rata bersama dengan air perahan limau purut. Sapukan pada ketiak setelah bercukur, setelah disapu beberapa kali ianya akan berhasil.


Nota: Sesiapa badan berbau boleh amalkan....
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

46 Doakan Aku Kurus... (◕‿◕):

  1. Tips berguna untuk semua @ yg hadapi masalah bau badan..

    Good info-TQ ;)

    ReplyDelete
  2. ooo..dating ngan mamak yer...hihikhik
    ..kalau sll pakai deodorant pun boleh jd hitam tapi ikut hormon gak...kalau lelaki oklah lagi..kalau pompuan...alahai....
    mmg petua tu mujarab...sila cuba pd yg belum cuba yaa.

    ReplyDelete
  3. siankan dkt mereka yg ada mslh bau bdn ni.. sy pun pnh je kuar dgn mereka yg ada mslh gini tp thn je lah...hihii

    ReplyDelete
  4. setiap hari mesti pakai deodorant and perfume supaya confident je hari-hari..:)

    ReplyDelete
  5. biras kite badan berbau..oopssss...mujur la hubby ku tidak!!!heheehehe

    ReplyDelete
  6. Tips yang baik untuk semua.

    Kadang2 kita tak sedar badan berbau dan orang segan nak beritahu kita. Jadi pada kawan2 yang betul baik dengan kita kenalah bisik2kan masalah BO ni.

    ReplyDelete
  7. Ada kawan saya (lelaki) kata dia tak suka isterinya pakai pewangi, sebab dia suka dgn bau badan isterinya.Malah katanya antara formula mereka dapat anak berduyun2 kerna dia sangat terangsang dgn bau badan isterinya...huhuhu...

    ReplyDelete
  8. gud tips pagi2 nie dik
    akk memang make sure x der bull disituu ekekek ;)

    ReplyDelete
  9. tip yg baik.... dpt membantu sesiapa yg ada masalah bau badan...

    ReplyDelete
  10. ensem tak mamak tu.hahaha..

    ReplyDelete
  11. info yg berguna.. ada sorang pegawai kat ofis momma ni ketiak bau pekung bau bangla mkn bwg byk kut... hishhhh.. buekkk...
    momma nak print n bg kat dia la.. thanks for sharing...

    ReplyDelete
  12. wahh..boleh guna cara ni untuk tegur siapa2 yg ade masalah bau..

    tapi nak lagi mujarab, guna limau purut..mmg elok..

    :)

    ReplyDelete
  13. tq..follow kita...tip yg bguna....

    ReplyDelete
  14. naseb baik badan ai wangi hehe kiranya tak pakai deo pun masam sket2 larrr..hehe

    ReplyDelete
  15. @izan mama mia

    kalau salah pakai deodorant..memang hitam ketiak hehehe

    ReplyDelete
  16. @Kunang-Kunang

    Yalah...mana kita tahu badan kita bau ke tidak hehehe...

    ReplyDelete
  17. oh boleh pengsan terhidu bau badan neyhh..(^_^)

    ReplyDelete
  18. @Momma AA

    print jer...biar boss tue tengok...Apa barang kalau badan boss bau tengit...

    ReplyDelete
  19. terbaikk...

    cik rose dh dpt lum lipstik tu?? sbb kalo x smpai lg nk inform kt org tu

    ReplyDelete
  20. Salam Cik Rose.
    Nice info...tq for sharing

    ReplyDelete
  21. pd sy la, org yg ada masalah mcm ni hidung dia x terasa pun..sbb tu depa wat dek je even ada berpuluh2 petua sekali pun..sket pon x amek port

    ReplyDelete
  22. hilang mood d buat nye klu kua dgn org bdan berbau..
    hahah xley pk benda lain(^_~)

    ReplyDelete
  23. hihihi..perkongsian yang baik dear :)
    hapuslah kotoran kesan degil..hihihi

    ReplyDelete
  24. wah...tips bguna neh tp segan nk tegur owg yg bdn bbau neh + x reti nk tegur cmner...huuuu

    ReplyDelete
  25. Thanks..anak buah aku badan berbau... kasihan gak..pinjam copy....hehehe

    ReplyDelete
  26. nasib baik kita ni jenis tak berbau....

    ReplyDelete
  27. teringat kisah awal tahun 2000 yang lalu..ketika menuju ke KLCC di dalam PUTRA LRT dari Masjid Jamek..

    ada sepasang kapel tu, pakwenya berbaju singlet (<--bajet macho la tapi tak beketul ketul pun) dan aweknya tergedik gedik tersandar kat dada pakwenya..

    sekali mamat tu angkat tangan dia nak capai pemegang kat dalam LRT tu, tersebar kehangitan aroma ketiak semulajadinya yang menyeksakan..

    kitorang yang berdiri pada jarak hampir dua meter dari punca aroma ketiak tu pun terasa sesak nafas tapi awek dia selamba je..

    yuckkk..tak boleh blah lansung..

    ReplyDelete
  28. @pipoq

    Kalau aku jadik makwe tak sanggup hehehe...

    ReplyDelete
  29. boleh pening kepala kalau bau2 macam tu lagi2 kalau naik pengangkutan awam...adehh...

    > tips2 yg amat2 berguna....hee..

    P.S - terima kasih kak sebab sudi VOTE..:D

    ReplyDelete
  30. sape ada bau badan blh try tips ni.

    ReplyDelete
  31. teringat dulu2 kalau naik bas bersesak2 dgn org yg bau badannya ya ampun tak boleh cakaplah.... pening trus dibuatnya.

    ReplyDelete
  32. huhu. mintak maaf lah yg berbau tu, terus tutup mulut je. ;)

    ReplyDelete
  33. terjumpa info ni, juga pasal badan berbau… sharing is caring :) - Badan Berbau

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠

 
This Template Was Made & Design With Love By Cik Rose Cute. All Right Reserved To Me.