Mak Mertua Fasha Sandha Tidak Restui

Author : Cik Rose Cute | 8:26 AM | 25Total Comments |
Terkejut jugak aku baca kat M Star Online...Tentang fasha yang ibunya  jejai  tidak merestui  perkahwinan mereka....Macam dalam drama pulak hihihi
Kalau korang perasan ibunya Jejai tiada dalam majlis pernikahan anaknya tempoh hari, jom kita baca apa komen Fasha Sandha tentang hal itu....
Fasha Sandha & Rizal @ Jejai di majlis pernikahan mereka
 Fasha dan Jejai selamat bernikah dalam satu majlis sederhana pada 27 April lalu di Hotel Crowne Plaza Mutiara yang lalu.

Pada upacara akad nikah yang dihadiri kira-kira 250 tetamu itu, wakil keluarga Jejai yang kelihatan hanyalah bapanya sahaja sebaliknya ibu beliau iaitu Puan Sri Raja Noora Ashikin Raja Abdullah tidak berada pada majlis tersebut.

Situasi tersebut menimbulkan spekulasi kononnya keluarga lelaki tidak merestui perkahwinan berkenaan.
Pelakon Fasha Sandha yang baru mendirikan rumah tangga dengan Rizal Ashram Ramli (Jejai) enggan mengulas dakwaan kononnya perkahwinan beliau dengan anak bekas Menteri Besar Perak Tan Sri Ramli Ngah Talib itu tidak mendapat restu.

Fasha berkata, dia kini bahagia selepas seminggu bergelar isteri dan bersyukur kepada Allah kerana telah memberikannya seorang suami yang baik.

"Maaf saya tidak mahu mengulas mengenai perkara itu," ujarnya ringkas kepada mStar Online ketika ditemui di Sri Pentas semasa pelancaran drama bersiri Seindah Sakura di sini pada Khamis.
Fasha Sandha bersalaman dengan Tan Sri Ramli Ngah Talib( bapa mertua) mendapat restunya
 Dalam pada itu, bercakap mengenai kehidupannya sebagai isteri, Fasha berkata, dia masih belajar bagaimana ingin menjadi seorang isteri yang baik namun memberitahu sedang meniti hari bahagia.

Tambah Fasha, tidak sukar untuk menambat hati Jejai kerana suaminya itu adalah seorang yang ringkas dan tidak cerewet.

"Mungkin kami telah berkawan lama sebelum berkahwin jadi senang untuk memahami sikap dan kehendaknya. Bagaimanapun saya masih belajar untuk menjadi seorang isteri," ujarnya.

Sementara itu, Fasha berkata dia dan Jejai akan berangkat ke Pulau Redang, Terengganu pada minggu hadapan bagi meraikan bulan madu.
50+ Album Gambar Perkahwinan Fasha Sandha & Jejai


Note: Semoga Ibu jejai lembut hati menerima Fasha....Susah kalau ibu mertua tidak suka....lagi2 bila time raya takpun balik kampung....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

25 comments:

  1. moga ikatan yg sah..direstui..baru aman rumahtangga mereka...


    p/s....Cikrose..awal lg nak fikir pasal balik raya....dh tempah bj raya ke belum..

    ReplyDelete
  2. tak restu pun mereka dah selamat nikah..itu pun dah kira restu...

    ReplyDelete
  3. ibu jejai sayang nora danish kot..tp si jejai cintakan fasha..


    apa pon harap yg terbaik utk mereka :)

    ReplyDelete
  4. huhu...kesian kt fasha... dh jodoh dia org..hrp mentuanya restuala...

    lg pon dia org dh kenal lama sgt2..hmpir 10 thn kn... cuma jdoh tu bru skarang..smuakan kerja tuhan

    ReplyDelete
  5. mmg susah jika ibu mertua x restui..seksa hati..mcm kes rita rudaini tue la..kecian dia

    ReplyDelete
  6. kalu pandai amik ati ok lah tu kot... sbb menantu sblum ni pun artis gk kn

    ReplyDelete
  7. saya pun tak restui jugakk.. ngeh ngeh boley gitu? jahat cik timah.. apepun doakan orang yg bina masjid kerana ia bakal melahirkan zuriat halal meramaikan umat nabi muhammad.ameen. tapi boleh bahagia ke kalau mak ayah tak restu?

    ReplyDelete
  8. terima jelah menantu tuh. jgn keras hati sgt

    ReplyDelete
  9. terima je la kan,kang tak pasal-pasal jadi mcm rita tu..adeiii.

    ReplyDelete
  10. asam garam kehidupan memang begitu

    ReplyDelete
  11. moga jejai dan fasha bahagia selamanya...

    ReplyDelete
  12. huuhu memang susah kalau perkahwinan tanpa restu , akk pelik sbb mak dia memang x suke fasha dari awal .. sbb terlalu sayangkan nora ..
    sib baikk MIL dia x ikut nora buat umrah , kalau tidak macam mana perasaan fasha erkk huhuh

    ReplyDelete
  13. Susahlah klu MIL x suka dan restu nie,harap Fasha pandai ambik hati MIL dia nanti...

    ReplyDelete
  14. moga mereka bahagia....

    susah sikit kalau tak dapat restu MIL ni

    ReplyDelete
  15. Pengantin baru semuanya indah..
    Apapun moga diorang bahagia selau terutama dengan family mertua..

    ReplyDelete
  16. mak lagi suka dgn nora danish kot. apa2 pun pandai2 la fasha ambik hati mak mertuanya tu.

    ReplyDelete
  17. ermmm....apa2 pun moga dorang bahagia jer la..

    ReplyDelete
  18. O,YEKER..SUSAHLAH MCM TU..HARAP2 MAK MERTUA DIA AKAN TERBUKA HATI MERESTUI FASHA NNT

    ReplyDelete
  19. doakan yg terbaik jer buat merekakan.. dah ade cucu nanti mungkin mak jejai ok kot....

    ReplyDelete
  20. Alahai..tak dapat restu pulak ke..isk isk...

    ReplyDelete
  21. sy doakan mg MIL fasha ni terbuka hati utk terima fasha.. tp alhamdulillah jugak sbb fasha dpt restu FIL dia.. moga FIL dia akn doakan jugak mg is3 dia terbuka ati time fasha..

    ReplyDelete
  22. emm dh kawen pun sepatutnya ibu kena restu.tp mungkin ada sebab2nya kot.semoga pasangan ni bahagia hendaknya..

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠