Tema Baju Raya Tahun 2013

Author : Cik Rose Cute | 2:25 PM | 21Total Comments |
Assalamualaikum...

Awal2 lagi aku dah prepare baju raya....korang dah prepare ke?
Malam tadi kitaorang satu famili pergi Klang cari baju raya.
Tema tahun nie adalah kaler purple gelap pilihan cik hubby.Dia yang pilih...lagipun kitaorang memang tak ada lagi kaler purple gelap.Aku ikut jerlahkan....yalah dari tahun lepas lagi dia nak kaler tue...hihihi

Gambar yg pertama adalah baju syifa saiz 0....memang cantik...kena dengan  syifa comel jer syfifa pakai...harga rm 49.90

Gambar yang kedua adalah baju kakak saiz 10...pada mulanya nak ambik saiz 8 tapi gam2 badan dia...bila fikir rugi pulak ambil saiz 8...betul tak?budak cepat besarkan...baju kakak harga rm 99.90.

Gambar yang ketiga adalah baju Abang (Haziq) saiz 24 harga  rm 39.90 kot...dah lupa hihihi tapi kainnya memang cantik siap ada blink2 sikit....dalam gambar tak nampak...mungkin pantulan flash jadi tak nampak..

Baju aku dengan cik hubby lebih kurang baju di atas design pun sama....baju aku still kat kedai lagi tak cukup badget hihihi tapi dah simpan kat kedai dan dah bayar deposit...Aku suruh tokey  kedai tue simpan...takut nanti tak ada saiz pulak.

Tercapai jugak impian aku raya nak pakai baju ada  manik .Berbaloi harganya...tak murah dan tak juga mahal...kalau di fikir balik kalau beli kain pasang,pastu upah jahit dengan upah jahit manik lebih kurang tue harganya...entah2 lagi mahalkan...Contoh baju melayu,kalau upah satu pasang mahal...kalau beli kat kedai baru berapa...jimatlah sikit hihihi....Tahun nie memang beli baju raya yang dah siap jer....kikiki .Sesiapa yang tinggal kat  Selangor bolehlah pergi Klang...murah2 baju raya..kat sana.


Terima Kasih Buat Cik Hubby Tercinta Memahami kehendak Isterinya yang tidak penyabar nie huhuhu
Nota Pink:Bukan tak sabar takut nanti beli last2 minit nanti tak ada saiz dan juga tak cantik, contoh tahun lepas beli last2 minit baju melayu haziq tak ada saiz...pastukan... kaler yg kita nak...pulak tak ada....tue yang tak seronok tue..Tahun nie awal2 lagi dah beli kikiki puas hati.

Pssst!!! malam tadi mimpi tsunami melanda diriku...nasib baik sempat pegang batang pokok dengan syifa...huhuhu

Ok Bye!!


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

21 comments:

  1. wah.. cantiknya.. mama dah siap semuanya dah.. tinggal prepare nak balik kampung je beraya di tanjung karang..

    ReplyDelete
  2. wahhh dah beli baju raya...
    nory tak fikir lagi nak tema kaler apa taun ni...hehehe

    ReplyDelete
  3. che ros org klang ker? wah.. awal btl dh prepare baju raya ni...

    ReplyDelete
  4. dah senang x payah nak pikir² lg kan...

    ReplyDelete
  5. cantik color purple gelap ni..memang elok sebenarnya buat persiapan awal..akak pun dah buat persiapan sikit2..nnt tunjuk bajuraya Cik Rose ya..nak tengok..:)

    ReplyDelete
  6. ni yg rasa nk beli awal2 jugak nie..
    hehe..
    nice color akak :)

    ReplyDelete
  7. akak cdgpn nak kaler purple gak tp tau le jadi ke tak

    ReplyDelete
  8. bestnye dah ade baju raya
    we ols belum pun lagi survey
    aiseeyy

    ReplyDelete
  9. hehe..sblm pose dh soping mmg idea yg bgus

    ReplyDelete
  10. wahhh beli awal2 lebih bagus .. lst minute sebuk dan akan leth aje ;)

    ReplyDelete
  11. Kan sis, siapkan smua awal2 senang...klu x, kta jugak yg pening nnt ;) Selamat Berpuasa in advance sis!

    ReplyDelete
  12. wah,cantik,,,klang area mana ni CR ??cer bg nama kedai,,,kikiki

    ReplyDelete
  13. betul tu siap awal2 kan..baru puas hati ;)

    ReplyDelete
  14. wow, awalnya awak wat persiapan raya...ok jugakkan? takdela kalut time dekat2 nak raya nanti :-)

    ReplyDelete
  15. wahh awalnya persiapan...hihi.. deqla dah tempah 2 pasang.. lagi sepasang ingat nk beli yg dah siap je.. semestinya gedung pilihan deqla adalah peace collection. ;)

    ReplyDelete
  16. wahhhh..nur pun cadang nak amik warna ni...tapi belum beli lagi..heheh

    ReplyDelete
  17. org takde baju raya lagi.. ksiankan.. =(

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum rose....cantik2 la...;)

    ReplyDelete
  19. Cantiknya baju raya..nice theme colour kak Rose

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠