Nak Jadi Sponsor Jangan Menipu Okey

Author : Cik Rose Cute | 3:45 PM | 23Total Comments |
Ha....Entry nie..aku tuju khas kepada sponsor2 yang suka menipu blogger yang join giveaway yang di anjurkan oleh sesiapa...Kalau nak jadi sponsor...sponsorlah betul2 jangan pulak...bila orang tuntut hadiah buat dek jer...betul tak?(aku tak marah...nasihat kat adik2 yang baru nie....)

Tadi aku terbaca kat blog adik Nie kalau korang nak tahu citer klik jer perkataan nie tue...Sebab dah banyak kali jugaklah aku terbaca tentang sponsor yang menipu...dekat wall facebook yang dorang tak puas hati..

Yang Sponsor nie pulak satu hal...dah kau sponsor..sponsorlah betul2...hihihi Dahlah, kau suruh orang LIKE kau  punya fanpages,follow twitter dan follow blog kau...tujuannya untuk like banyak dan follow beribu-ribu...tapi kau tak pulak tunai janji kau sebagai sponsor.Tak boleh buat orang macam tue...nanti orang tak suka dengan kita...Jadilah seorang blogger yang berhemah.

Okey Tq

Sebelum nie...ramai jugaklah yang mengadu pasal sponsor menipu dan ramai sangat menipu..ada tak di kalangan korang yang kena tipu sebegini?aku selalu jugak terkena...tapi malas nak bising...lantaklah...aku join giveaway sekadar suka2..nak beri hadiah atau tak itu lantak dia....fikirlah sendiri beb!!!

Nota Pink: aku kalau buat giveaway tak payah sponsor..aku sponsor sendiri..lagi senang kikiki
 Eh!eh!eh!...jangan marah ya...sesiapa yg terasa akak minta maaf banyak2...hihihi


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

23 comments:

  1. sabar kak sabar.. bulan puase ni kak.. hahaha.. penipuan mmg ada di mana2.. jgn kita tergolong sudah la.. ;)

    ReplyDelete
  2. ..xpnh lg kne tipu sbb join GA pn jrg2..tp pnh gak tlg sponsor GA blogger lain..cuma xtau apa statusnya sbb xde org tuntut hadiah..dh email tnye blogger tu tp senyap je..ntah la, kot sy yg terlps pndang info ..tp ssh hati sbb msh 'berhutang'..

    ReplyDelete
  3. Ada jugak tbaca sbelum ni..
    Xtau ler apa yg diorg pk..
    Nk suruh org like page n follow ks trafic tinggi je kot.
    Lpas ni mmg kne sponsor sendri je.
    Sokong~

    ReplyDelete
  4. Salam Ramadhan Cik Rose…betul tu..jadilah sponsor yg jujur..tapi kalau yg menang tu jgn la lupa berterima kasih kepada sponsor yang jujur dan berterima kasih kalau da dapat adiah…hehe..intan sekali ja jadi sponsor ga,,pastu da x nak dah sebab intan yg concern terlebih kat pemenang..huhhuhu

    ReplyDelete
  5. macam-macam hal. sponsor pun ada yang menipu. kih kih kih

    ReplyDelete
  6. buruknya perangai.. yang mama pulak kena tipu dengan mak kutu.. join kutu internet.. admin lesap..

    ReplyDelete
  7. grrrrrr
    kalau mng xdapat hadiah mmg geram
    tapi nak wat camana kan
    ehe
    kita dah byk umur ni
    sabaq je lah,,,hihihi
    tu dh malas nak joint GA yg nak like banyak2 tuu

    ReplyDelete
  8. mmg tak patut org2 tu..kalau nak sng, semua sponsor sendiri je kan..huhu~

    ReplyDelete
  9. mmg byk dh dgt kes sponsor menipu ni...kte pn penah jd sponsor, so far ok la stakat ni..for me, klu rasa xmmpu, xpayah spnsor

    ReplyDelete
  10. Saya tak pernah kena lagi sebab saya jarang joint GA ni.

    Tak baik sponser tu buat macam tu.

    ReplyDelete
  11. mcm tu pun ade,kak?Noey baru je nk join kalau ada mana-mana GA..tpi kalau cm tu,susahlah..

    ReplyDelete
  12. tak pernah kena., lagi pun tak pernah join camne lah nak kena., kehkehkeh.. :D

    ReplyDelete
  13. kalo buat camtu..lama2 nama yang wangi pun jadi busuk..
    tak baik je kan...

    kalo betul jalannya, sampai bila2 pun mudah..kalo tipu2 satu hari nanti dapatla balasannya..=_

    Kak rose tengah diet ke?
    Kalo sungguh2 mesti kurus tau=)
    tapi jangan makan ubat kurus..tak elok..

    ReplyDelete
  14. Tak baik buat macam tukan rose...kesian dia orang yang join dan like and follow banyak-banyak tu..last-last tak da ya..hmmm

    ReplyDelete
  15. hai saya dah follow blog ni

    ReplyDelete
  16. Nur pernah jadi sponser sekali..alhamdulillah...hadiah dah pun selamat sampai... :)

    betul apa yg akak ckp tu, buat GA tak payah cari sponser mmmg puas hati...sbb hadiah semua dari kitakan.. :)

    ReplyDelete
  17. sabar la ye. tapi memang seyes benci orang menipu ni.hmmm

    ReplyDelete
  18. Betul, betul. Sponsor sendiri tak payah panggil orang lain sponsor. Sendiri punya GA sendiri sponsor baru best. ;-)

    ReplyDelete
  19. Entah.xpnh mtk sponsor klu buat ga even ade pages dlm fb.
    Buat ga ni kena ikhlas beri org adiah.bknnya nak naikkan trafik or pages tu rank dia tggi.

    ReplyDelete
  20. x baiknya..

    samalah kalau buat GA sy suka sponsor sendiri saja hahah.. blog x femeskan.. kuasa cr sponsor.. kang jadi mcm ni haru..

    ReplyDelete
  21. Entah, nak jadi sponsor tu kena la jujur. Apa kata unlike & unfollow je fb, twitter & blog dia.. Haha~

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠