Ikan pekasam

Author : Cik Rose Cute | 10:17 PM | 16Total Comments |
Assalamualaikum...

Kalau sebut jer ikan pekasam...pasti terbayang-bayang ikan pekasam goreng campur bawang dan lada kering sikitkan....makan pulak dengan nasi yg tengah hangat emmm sedapnya....Aku yang tengah menaip entry nie pun terbayang2 ikan pekasam kikiki...




http://2.bp.blogspot.com/-qtVm8hnbpNk/UE1i3wcarII/AAAAAAAASNo/hlUT_lBWnpQ/s1600/ikan+pekasam.jpg

Tengok gambar di atas? garing tak ikan pekasam tue....terliur tak? jangan meleleh ya....boleh wat sahur kalau korang order... Kadang2 sahur kita tak berapa selera sangatkan....manalah tahu ada ikan pekasam berselera pulak korang nak bersahur hihihi...Kalau korang nak beli ikan pekasam boleh singgah blog JIJAH  atau PM dia kat FACEBOOK
Kat bawah adalah harga ikan pekasam tersebut..

 

Harga satu peket kecik 200gm-Rm 5.00 ,kalau sekilo rm30.Kos untuk penghantaran  pos laju ke Sabah Rm 10.00  dan  Sarawak Rm 8.50.Jenis-jenis ikan pekasam adalah ikan lampam,ikang baung,ikan lumor,ikan belida dan ikan tenggalang ...

Wah!!! promote ikan pekasam kikiki....ikan pekasam nie..kakak jijah yang niagakan...aku tolong promote jer tau...jangan pulak korang order dengan aku....ya...Okey Bye!!!

Selamat Berpuasa dan bangun sahur...dan jangan lupa niat puasa ya...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

16 comments:

  1. jaa suka benor la ngn ikan pekasam ni... tapi jaa x goreng mcm ni, jaa suka yg letak bwg, cili ngn asam limau tu..hihi....

    ReplyDelete
  2. mengiurkan lama x makan huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. Slamat berpuasa buat akak sekeluarga..
    Sy dop mkn ikan perkasam..
    Kalu ayam perkasam mkn kot :p

    ReplyDelete
  4. Ni yang buat saya terliur ni. Suka sangat dengan pekasam tau.

    ReplyDelete
  5. Sedapnya ikan pekasam.. Masalahnya hubby tak makan.. Tu yang malas nak beli tu.. Makan sorang2 tak feel.. Nak goreng pun bajet2 jer utk sorang makan.. Last2 langsung tak beli.. Huhu..

    ReplyDelete
  6. Kunjungan Salam Ramadhan untuk awak

    ReplyDelete
  7. time sahur mkn pkasam, mahu bertambah dibuatnya... :)

    ReplyDelete
  8. suka ikan pekasam tapi xmo ikan sungai..tak gemar

    ReplyDelete
  9. sedap nih.. bau dia pun dah buat terliur..

    ReplyDelete
  10. terliurnya...serius...nak order la...

    ReplyDelete
  11. kak, ikan pekasam ni kalau goreng confirm semerbak harum baunye sampai ke jiran sebelah kak..hihii

    ReplyDelete
  12. tak pernah mkn ikn ni. huhuhu. tgk je pernah la. :)

    ReplyDelete
  13. fuh fuh sedap..lama x makan,..balik kedah kena cari…kat kedah byk nih

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠