Sinopsis Drama Kampung Girl TV3

Author : Cik Rose Cute | 5:43 PM | 15Total Comments |
Novel Kampung Girl Umi Kalsom dan Drama Kampung Girl Slot Zehra Lestary TV3 Beli Jual Online Nad Zainal Akim Sinopsis Tonton Download

akim+nad+zainal+kampung+girl+2

Antara satu lagi drama yang diadaptasi daripada novel yang akan menggantikan drama Saya Sebenarnya Isteri Dia. Drama Kampung Girl yang akan menggandikan barisan pelakon yang dikenali ramai iaitu Akim, Nad Zainal dan Emma Maembong.

Sinopsis Drama Kampung Girl

Ashraf langsung tidak menyangka yang perkahwinannya bakal diatur oleh keluarga! Lebih memeningkan kepala, apabila mengetahui siapa calon yang disebut oleh mummynya, Puan Mazlin. Ainnur! Si budak kampung itu? Tidak mungkin.

Ashraf Khairi dan Ainnur adalah sepupu, dan dia memang tidak pernah sukakan gads itu sejak kecil lagi. Hanya kata cacian dan kutukkan sahaja yang  keluar dari mulut Ashraf bile bersama Ainnur. Ainnur yang berasa tercabar dengan ejekkan Ashraf telah menerima pinangan dari ibu Ashraf. Ainnur merahsiakan identitinya yang pernah melanjutkan pengajian ke luar negara dan bekerja sebagai cikgu Bahasa Inggeris dari pengetahuan Ashraf. Dia ingin Ashraf jatuh cinta padanya sebagai budak kampung yang tidak berpendidikan.

Barisan Pelakon Kampung Girl


Pelakon :Akim ahmad, Nad Zainal, Emma Akma, Hilal Azman, Fikhree Bakar, Syafiq Kyle dan Emma Maembong.

Pssttt!!! tak sabar pulak nak tgk drama di atas...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

15 comments:

  1. Sinopsis ini spt menggambarkan ia spt drama yg ada unsur2 komedi, saya suka jenis begitu ada unsur2 komedi & humor...

    ReplyDelete
  2. walau ini bukan jaman siti nurbaya, pernikahan yang diatur keluarga masih sering terjadi. drama komedi sangat menyenangkan

    ReplyDelete
  3. kalau citer kelakor best jugak layan..kalau citer cinta je..boring lah

    ReplyDelete
  4. ehe, semalam ada tgk novel kat kedai buku, best gak agaknya citer dia dh jadi drama tv,,

    ReplyDelete
  5. Banyak sungguh drama adaptasi dari novel sekarang ni.

    ReplyDelete
  6. dh baca novel ni...tp kurang menarik. tak tau laa kalo dh digarapkan dan diadaptasikan ke layar skrin tv....ia akan bagus dan lebih menarik..

    ReplyDelete
  7. macam best..nak tgok la nanti..;)

    ReplyDelete
  8. pelakon mcm x menarik je.. haha.. yg pompuan tu ok kot.

    ReplyDelete
  9. oloh..sedaplah sinopsis dia..lebih2 si budak akim yg berlakon...

    ReplyDelete
  10. cuma bc novel nyer...ntah cm ne agk nyer dramanya pulak

    ReplyDelete
  11. Nur dah baca novel ni..best jugak.. :)

    ReplyDelete
  12. sape yang jadi bdak kampung tu kak? nad zainal ke emma maembong.. heheeh

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠