Puasa Tapi Hisap Rokok

Author : Cik Rose Cute | 2:30 PM | 24Total Comments |
Korang pasti pelikkan  bila baca tajuk di atas....hihihi Tiba-tiba jer aku teringat waktu aku berumur 7 tahun ketika bulan puasa....

http://amirnawawi.com/wp-content/uploads/2011/04/227339_222530124427174_100000105653343_1008025_5658499_n.jpg
Begini kisahnya....akukan baru nak belajar puasa....ada satu hari tue aku terjumpa rokok daun yg di simpan oleh wan aku (nenek) aku gulung rokok daun dan menuju ke dapur terus aku nyalakan putung rokok daun tersebut dan hisap kikiki....Pastukan.. heboh satu rumah yang aku hisap rokok daun,sepupu aku  cakaplah bulan puasa mana boleh hisap rokok....yang aku boleh pulak cakap...bulan puasa boleh hisap rokok kikiki...memang kelakarlah...aku siap gaduh dengan sepupu aku...Pada hal memang tak boleh hisap rokok....kikiki...Tapi hari tue aku puasa jugak...sebab akukan budak lagi....baru nak belajar puasa....sepupu aku bengang jer...


Note: Kecik2 dulu selalu bertanding dengan sepupu  siapa puasa penuh....Bila terjadi kes aku hisap rokok daun tidak membatalkan puasa aku...tue yang dia kecoh hihihi....Yalah time tue budak2....Wan (nenek) aku cakap tak mengapa baru nak belajar puasa kikiki....Korang ada tak peristiwa seperti aku time kecik2 dulu....bolehlah share....

Okey TQ




Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

24 comments:

  1. dlu2 suka sorok minum air. masa mandi,maklumlah kt rumah da shower jadi ambik kesempatan minum air masa basuh kepala.haha punyalah nakal masa tu.akak sama jgk x? :)

    ReplyDelete
  2. hihih.. sama gak le, kita pun isap rokok daun atok..

    rindu pulak kat arwah atok tetiba ni..

    ReplyDelete
  3. BK try2 smoking waktu kecik.beselah tngk org besa buat budak kecik mcm kita ni mesti nak cuba.benda barulah katakan tapi peristiwa ni bk terjadi bukan waktu bulan pose la

    ReplyDelete
  4. ekekke tapi akak dulu zaman kecik2 pun rajin isap rokok pucuk tuk akak .. kenangan tul ..

    rokok tuu sedapp x kuat rasa dia ;)

    ReplyDelete
  5. kikiki.. kecik2 mana tau pape kan..

    ReplyDelete
  6. Akak dah banyak cerita masa lalu yg ingat2 lupa, zaman kecik2 lagilah agaknya banyak makan semut kot...hahahaa...

    ReplyDelete
  7. saya pulak beli air waktu balik sekolah,sedut sampai habis,sampai rumah eksyen berbuka sekali dengan family,padahal tak puasa pun...hehehe...mujur waktu tu belum baligh lagi..

    ReplyDelete
  8. ada.. tapi malu nk citer.. hehe

    ReplyDelete
  9. zaman kak dulu, puasa asik berendam dalam parit /kolam (kg kat johor banyak parit). best..sambil selam, adakala masuk juga air dalam tekak tapi tak sakit pulak masa tu, huhu

    ReplyDelete
  10. hihi
    klaka la akak ni. cam ne boleh nak hisap rokok daun tu...

    ReplyDelete
  11. Hehehe benda kecik pn bleh gocoh ye :-)

    ReplyDelete
  12. Hehe.. Boleh pulak gitu ye? Kecik lagi, boleh excuse.. Kuikuikui..

    ReplyDelete
  13. waktu budak2...mana lah kita nak tahu apa...
    tertelan amik wuduk tu dah biasa sgt dah dulu...

    tertelan, xbatalkan..hehhe

    tapi skrang tak dah la...hahah

    ReplyDelete
  14. dah follow blog ni....merangkap balas kunjungan :)

    ReplyDelete
  15. ooooo... akak kecik2 dah isap rokok yeeee.... ;p

    ReplyDelete
  16. ada entry terima kasih dari saya.. jom..

    http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2013/07/jom-blogwalking.html

    ReplyDelete
  17. BUI DULU SUKA CURI2 MINUM AIR PAIP..HAHA

    ReplyDelete
  18. amboiii berani nya awk..hehehe..kalau puasa boleh isap rokok,seronok la lelaki yg merokok..hehehe! apa2 pun kenangan ms kecik mmg seronok kan :D

    ReplyDelete
  19. wah,,
    rokok daun tu manis rasa dia
    izan pun suka
    hihi
    kecik2 dl laa

    ReplyDelete
  20. comel jer..hehehe...siap gaduh lagi

    ReplyDelete
  21. kih kih kecik2 tak tau pape agi kan....:)

    ReplyDelete
  22. masa sepupu ramai sebaya masing masing berlumba sapa yang puasa paling banyak.. time tu memang best kan.. kte pun rasa seronok sgt nak berpuasa.. erk.. akak dpt rasa ke hisap rokok daun gulung tu mcmmana?

    ReplyDelete
  23. heheheheh zmn bdk2 maklum kan kak.... dana dulu masa kecik2 time sekolah tadika tu kan... kalu ujung minggu time pose pg cari bunga jejarum pastu isap madu dia hehehe... kebetul umah nenek ada banyak pokok...sebelum lebah isap kite dh isap dulu

    ReplyDelete
  24. hahaha mn boleh cmtu..rokok pon batal posa la..lawak kan kalo pikiq2 balik zaman kanak2 ribena..byk mnda y xtau..

    akk jemput join contest d blog sya ;)

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠