Jangan mudah Terpengaruh Dengan Produk Kecantikan

Author : Cik Rose Cute | 2:46 PM | 21Total Comments |
Tadi aku terbaca kat FB pasal info yang terbaru tentang barang-barang kecantikan nie....aku sajer nak share gan korang supaya lebih berhati-hati di dalam memilih tentang produk kecantikan...lagi-lagi jualan secara online nie...

Assalamualaikum wbt, kepada semua warga fb, bedak tanaka ni ialah produk yg tidak berdaftar dgn kkm,ia ialah produk myanmar yg org myanmar sndri pun xbrp nak pakai,byk kami rampas dr stor kotor mereka. Tp dikalangan kita amik cream ni mcm mkn nasi. Berduyun2 guna smpi xfikir tntng kandungannya. Sewaktu sy bgtau seorang pnjual ni, apa yg dia jwb?xbdftar?eh ni tanaka, nora danish pakai.subhanallah,smpi ke tahap tu cetek ilmu,xfikir lgsg gmbr itu adalah gmbr edit. Sungguh mudah kita ditipu oleh org. Ada byk lg produk tipu terutamanya figure up, yg disahkan megndungi racun. Amiklah tahu ttg apa yg anda mkn atau guna,jgn jd manusia yg mudah ditipu.kesemua produk ni dirampas dan didakwa di mahkamah. Berjaga2..anda boleh tnya pihak frmasi sblm menggunakan sesuatu produk.testimoni ialah salah satu cara penipuan...semoga kita lbh berakal dlm memilih brg yg kita beli.

Hope korang berhati-hati ya...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

21 comments:

  1. yam baru rncg nak beli...thanz for sharing :)

    ReplyDelete
  2. dana pakai bdk tanaka tuh... seram la pulak...

    ReplyDelete
  3. Nasib baik kita xbeli. Hohoho. Thanks for the info kak :)

    ReplyDelete
  4. ayooooooo...kter pun ada beli bedak tanaka tu..sbb murah..ehhehe

    ReplyDelete
  5. kan.. kena peka juga... jgn main taram jer... kelak ada side effectnya

    ReplyDelete
  6. OOOO...yker???naseb la saya bukan jenis mudah nak beli produk kecantikan mcam neh...kesian yg da beli and pakai..mcam2x hal...

    ReplyDelete
  7. bio btl kak? sy nyaris2 nak beli n nak jual benda alah ni..tp x jadi sbb byk sgt versi hehe

    ReplyDelete
  8. dah ku agak! benda-benda mengarut yang dok canang kat fb semua tu tipu, lagi-lagi ubat kurus lah, tanaka ni lah.. hihi...

    ReplyDelete
  9. orang leni berebut nak comel tu yang semua aspek di abaikan

    ReplyDelete
  10. sy lazim nyer tgk je..tp x mencuba or membeli sbb tkt...almaklumlah kalu sembarangan gn habis la muka ni hehehe


    p/s nk jemput tuan blog ni utk join GA simple sy ;-)

    ReplyDelete
  11. a'aa tu takut nk guna produk pelik2 tu..kalau dari siam pun dorang xpakai..siap pakai brngn malaysia..syurah lagi..

    ReplyDelete
  12. tu la..sekarang macam2 produk ada kat pasaran.kena selidik betul2 sebelum guna.huhu

    ReplyDelete
  13. Memang dah rasa ada yang tak kena dengan produk ni.. Sebab tu tak berani nak jual.. Huhu..

    ReplyDelete
  14. nasib baik tak terpengaruh..

    mana ada buat lemang kak.. heheh..

    ReplyDelete
  15. Salam Rose...semua org brlumba2 nak cantik....nak putih..nak kurus..tu yg 'trmakan' dgn iklan2 yg tak bermoral tu.Kdg2 ada iklan yg tulis blh kurus dlm 2 mggu!!..blh caya ke?Pikir2kan lah....

    ReplyDelete
  16. hampir2 terbeli jugak bedak tanaka ni..nasib baik tak terbeli..hihihi

    ReplyDelete
  17. err...nur pakai juga ni..
    alhamdulillah, xde kesan apa2....

    ReplyDelete
  18. yeke? mujur la x penah terpikir nak beli.. hihi..

    ReplyDelete
  19. Noey setakat nih pakai Fair n Lovely jer..bedak pulak pakai brand Cosway..risau nak pakai benda2 yg tak biasa jumpa nih..

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠