Scroll Untuk Blog Achirve

Author : Cik Rose Cute | 8:55 PM | 17Total Comments |
Bukak2 komen ada soalan dari Pu....

Okey Pu nie Tutonya....

Jom ikut Step di bawah :

1. Log in > Design > Edit HTML  > Tick Expand Widget Templates 

2. Tekan Ctrl F dan carikan tajuk yg korang letak okey..... contoh macam pu tajuk "Blog Achieve" 

My Nostalgie

Tekan Control F Pasti jumpa "

My Nostalgie

3. Bila dah jumpa tajuk bloglist korang tu kan , cuba korang tengok kod-kod di bawah tajuk yang korang carikan tuh . ada tak kod macam ni :
<div class='widget-content'> 

4.Sudah jumpakan ? Bagus2! Now, korang buang tanda > pastu jarakkan sedikit baru korang letakkan kod di bawah di sebelah yang korang jarakkan tadi...

style='overflow:auto; width:ancho; height:200px;'>



**Yang warna merah tu , bolehlah gantikan dengan size height korang ye.
5. Sudah kan ? Cuba PREVIEW dulu. kalau menjadi , SAVE terus ok ? ;p

=SELAMAT MENCUBA SEKALIAN !=
 
 
Harap Pu Boleh Buat ya dear....Tuto nie...untuk bloglist blog pun boleh...


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

17 comments:

  1. jimat ruang kalau buat scroll ni kan..

    wahh..blog sis berubah wajah lagi la..hebat.. :)

    ReplyDelete
  2. hehe..dah buat sblm ni..
    tq for sharing :)

    ReplyDelete
  3. waa . .cantinye blog berubah 'baju ' lagi.

    btw qira nak tanya kalau full edit berapa akak cass yer?

    ReplyDelete
  4. tq utk tutorial. dah lama nak buat tp tak terbuat2 lagi. ;)

    ReplyDelete
  5. Akk dah boleh buat. Tapi nak apply kat blog list x tahu la pulak. Mcm mana ye? Tolong ajarkan boleh tak?

    ReplyDelete
  6. selamat mencuba... kak, buat tutorial kata-kata kat leave your comment plak...

    ReplyDelete
  7. Maklumat yang baik....
    bagus cuba ini

    ReplyDelete
  8. tahniah buat tutorial blog. Etuza dah cuba hari tu..di tempat Lysa fazuren

    ReplyDelete
  9. as salam,

    bagus tuto ni cr..tq:)

    ReplyDelete
  10. Tq utk Tutor ni CR..Blog CR berwajah baru lg..Bestnya..

    ReplyDelete
  11. bagus ni ..jimat ruang cikit kan kalu ade scroll ni

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah kak....boleh...terima kasih bg tutor nih....syg akak ketat2 >_<

    ReplyDelete
  13. perkongsian yg bagus..dulu saya pun tak pandai nak buat

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠