MENGENAI IKAN SEBELAH @ IKAN SISA NABI

Author : Cik Rose Cute | 11:31 PM | 8Total Comments |




Ikan Sebelah Laut atau juga dikenali sebagai ikan sisa Nabi, nama saintifiknya Pseudorhombus spp. / Achiroides spp. adalah tergolong dalam ikan air masin dan tawar yang terdapat di negara-negara ASEAN termasuk di MALAYSIA

Ikan sebelah atau ikan sisa nabi ini menurut sejarah telah dimakan oleh Nabi Sulaiman a.s. tetapi oleh kerana baginda tidak sempat menghabiskannya, baginda telah melepaskan sebelah lagi ke dalam laut dan dengan kehendak Allah ikan itu hidup semula dan berenang kembali kelautan dengan keadaan ikan tersebut yang hanya tinggal sebelah dengan satu mata sahaja dan bukti kewujudannya kekal sehingga kehari ini untuk menjadi iktibar bagi mereka yang masih ragu-ragu dengan kebenaran Islam...
..Wallahualam..
 
Kredit Sini


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

8 comments:

  1. selain goreng..pe lg yg sedap nk masak dgn ikan sbelah ni...cik Rose ?

    ReplyDelete
  2. saya pernah tengok ikan ni masa kecik2 dulu.. Memang besarlah kekuasaan Tuhan

    ReplyDelete
  3. ada terbaca artikel ni...eh ada detail lagi tak??ke setakat tu jer???

    ReplyDelete
  4. rsnya tak pernah makan lagi ikan sebelah ni

    ReplyDelete
  5. Pernah tengok ikan nie, tapi tak pernah makan lagi...

    Entri terbaru di blog JR:

    Menang Bola: Setiap Pemain Malaysia Dapat RM85 Juta

    ReplyDelete
  6. oh...baru tahu..salam kenal..follow balik kat sini..

    ReplyDelete
  7. Tak pernah tgk & tak pernah mkn lagi ikan nih.

    ReplyDelete
  8. ooo patot la uncle uni pgil teddy dolfin uni 2 ikan sebelah...

    sb mata dy tgal 1...

    hahahahahahahahahaha~

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠