Pakai Motor Tak Mampu Nak Tukar Tayar Motor Pancit

Author : Cik Rose Cute | 5:29 PM | 10Total Comments |
Kisah nie berlaku sewaktu aku dengan famili berbuka di luar dekat MCD  Shah Alam yang sebelahnya ada stesyen minyak.Lepas kitaorang habis makan  dekat MCD,kitaorang pun beransur nak balik.Tiba-tiba cik hubby aku pulak nak membuang katanya sakit perut ,terus cik hubby aku masuk tandas dekat stesen minyak.Aku dengan anak-anak setia menunggu di dalam kereta.

Tidak lama kemudian lebih kurang dalam 15 minit kot,my hubby keluar dari tandas,datang pulak budak lelaki india minta tolong dengan cik hubby.

Budak Lelaki India: "Bang...,minta duit 10.00 bang...nak tukar tayar motor pancit..."

Cik Hubby: "Mana Motor mau tengok,betul ke tayar pancit?"

Budak  tue bawak cik hubby ke motornya.Cik hubby aku tengok memang  motornya tayar pancit,Lepas tue cik hubby aku kasi duit kat dia rm 2.00 jer.. sebab duit semua note besar-besar..takkan nak kasi rm 50.00 hihihi...tue pun 2.00 balance makan MCD tadi.Budak itu pulak terdesak terus ambil walaupun rm 2.00.Terus My Hubby masuk dalam kereta,tidak lama kemudian ada seorang jejaka melayu parking motor sebelah budak tadi ,dari jauh kitaorang nampak budak tue sembang dengan jejaka melayu tue sambil tunjuk motosikalnya yang pancit tadi.

Pernah tak korang mengalami situasi di atas?

Nota Pink: Korang Pakai Motor jangan pulak tak mampu nak tukar tayar bocor pulak kikiki...Aku rasa budak tue cam budak "Mat Motor" biasaannya mat motor memang cam tuekan...pakai jer motor tapi duit kurang...itu pengalaman aku waktu remaja dulu...yg tahu serba sedikit tentang mat motor.






Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

10 comments:

  1. dulu iman mcm 2..mintak duit kat abg kalau pancit tpi lama2 dh tahu menyimpan khas tok kenderaan je

    ReplyDelete
  2. Tu la. Nad takut naik motor hehe

    ReplyDelete
  3. dia mungkin takde duit kot . hehe


    memulakan penjejakan setelah lama tidak menjejak .
    hehe XD

    ReplyDelete
  4. macam kenal je mcd kat situ... hihihi...

    ReplyDelete
  5. adik cikna pernah kena tp pak cik tu mintak duit sbb nak isi minyak. kesian kan pak cik so dia bagi. macam2 betul.

    ReplyDelete
  6. Itulah warna-warni dunia. Pernah tengok rumah banglo, tapi pemiliknya cuma punya kereta Kancil dan sebuah kapcai. Pernah juga tengok sebuah rumah kos rendah tapi di dalam garaj ada sebuah BMW. Kdg2 sukar mengukur kekayaan org cuma dgn kenderaan yg dimilikinya....

    ReplyDelete
  7. Hehe ada jg mcm tu smpai xder duit lsg kn...pkai motor bleh plak

    ReplyDelete
  8. tak tahu nak komen apa..hehe
    kadang macam sy jgk la, wlpun pkai kete, bila kete sakit, kdng2 tak mampu jgk..

    ReplyDelete
  9. Nur pernah kena mcm cikna,,tapi bukan isi minyak moto..tapi kereta..siap bagi Nur rantai emas sebagai ganti lagi..tapi..Nur tak amik..huhu

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠