Cheesekut

Author : Cik Rose Cute | 6:27 AM | 11Total Comments |
First time buat Cheesekut ambik resepi dari SINI memang senang buat....dah rasa memang sedaplah....aku buat lepas sahur semalam ....tiba2 teringin nak buat hihihi

So bahan-bahannya adalah

  • 1 paket biskut Deluxe Crackers
  • Sedikit fresh milk
  • 1/2 tin susu pekat manis (susu tak kisah korang guna susu apa pun)
  • 250gm cream cheese
1. Pukul creamcheese guna mixer sehingga kembang. Kalau takde mixer, guna blender pun boleh. Kembang tu means creamcheese tu da jadik lembut la pastu color dia jadik cerah sket.

2.Nie dah siap aku mixer campur milk (ducth Lady) dengan susu pekat

 3.Susu dalam bekas nie..untuk aku celup biskut yang aku nak susun nanti

Nie dah siap potong....sesiapa yang gemar susu memang sedaplah....sebab rasa susu...hihihi
anak2 aku kalau perisa susu kurang sikit....Lain kali nak try letak choclate pulak....Almaklumlah anak2 aku hantu choclate.

Okey Bye

Selamat menjamu mata...




Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

11 comments:

  1. wah rajinnya CR
    izan xcuba lg
    mmg,,
    kalau perasa susu
    izan sorang je makan
    letak coklat mesti habis cepat
    hiihih

    ReplyDelete
  2. uih!.. meleleh .. susu ?? mesti sedap ni ..

    ReplyDelete
  3. Salam K.CR..

    cheskut? menarik cam gambo dia..
    eheh..kopi resepi dulu yer.. ade mse nnti cma nk try buat :)

    ReplyDelete
  4. alamakk....
    susu ke..??

    Nur xleh telan kott
    huhuh

    ReplyDelete
  5. sedapnya..hari tu tgokktblog sape ntah buat chesskut gak..nak kena pcari cream cheese la lagu ni.hehe

    ReplyDelete
  6. pehhhh, dugaan di bulan rmadhan ni. hehe.klau nk letk coklat kn, gune je bskut munchies yg ad inti coklat dlm dye tu :D hehe. sedappp !

    ReplyDelete
  7. kalau coklat jadi mcm kek batik la kot kan~

    ReplyDelete
  8. Makin femes cheesekut ni. Kena try jugak la! hee.

    ReplyDelete
  9. Wah.. Akn dicuba.. Bookmark siap2.. Hehe

    ReplyDelete
  10. wah tengok pun da rasa sedap.. acanee.. hehe..

    nak try buat la..

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠