Ular Tedung Besarnya...

Author : Cik Rose Cute | 4:05 PM | 32Total Comments |
Korang tak caya ada ular tedung besar...tengok...pakcik nie berani betul tangkap ular tedung selar kelabu...sekali ular nie patuk....emmm fikir2kanlah...

Gambar nie aku terjumpa kat FB...tengok kepalanya...besar tak? kalau kelapanya mengembang lagi besar kot...tgk2 komen kat situ katanya gambar nie ambik kat Pahang...tak tahu betul ke tidak...

teringat balik aku ada post entry yg pekerja dari Indonesia tangkap gambar ular tedung atas pokok kelapa kat daerah  Benut Johor...Kalau korang nak baca klik SINI


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

32 comments:

  1. memang besar..beraninya deorang tangkap eh

    ReplyDelete
  2. seramnya...kalau terjumpa ular besar ni tak tahu la apa kan jadi huhu

    ReplyDelete
  3. dulu2 kat rmh saya pun byk juga ular,tapi ular sawa besar2 juga...tapi sekrg dah byk projek perumahan naik...susah juga nak tgk ular free...tahun 90an dulu sampai masuk TV3 pasal ular sawa tu...sekrg nak tgk ular kena la gie ZOO..hihi

    ReplyDelete
  4. makaiii besarnya... kecut perut tgk..

    ReplyDelete
  5. tengok mulut dia menganga pun dah seram.. huhhh..

    ReplyDelete
  6. serem.... dulu masa kecik2 selalu terserempak ngn ular tedung masa balik dr umah atuk... udahla semak balik lak maghrib2 mmg saja je

    ReplyDelete
  7. adeh..
    naik bulu roma tgk.
    besa ular sawa jer..
    ini skali patuk mmg kompom trus down nie.

    ReplyDelete
  8. MAK AII BESARNYA
    CNTIK LA BLOG CIK ROSE ")

    ReplyDelete
  9. fuhhh, meremang bulu roma fiza tgk.besarnyaaa

    ReplyDelete
  10. macam pelik jerk besar dia, besar sangat ~

    ReplyDelete
  11. memang takkan berani la kak.teringat dulu masa mula2 pindah rumah ada ular tedung berlingkar dalam enjin kereta jiran..seriau...panjang giler...

    *kak tulisan tu occay jer farah setkan font 14px... dah cuba tengok kat browser yang berlainan and it looks occay...apa2 nanti akak roger farah ek???

    ReplyDelete
  12. ya allah besar yer...uih ni kalau kena patuk tak tahu lah..

    ReplyDelete
  13. ya Allah !
    besa glew !
    dapat plak kcik ni tgkap mcm jinak plak ular tu napak nye ..

    eii..mintak jauhla jumpa bianatg bisa lagi2 besaq2 mcm ni ..
    aduyai !

    ReplyDelete
  14. Maakk aii.. eeii ngeri. Klu terserempak sorang2 dlm hutan.. ya Allah!! Meremang bulu roma tengok gmbar2 tu... :D

    ReplyDelete
  15. ular besar tu ler yg bomba tangkap kat umah kakak . cuma kakak saya x tangkap gambar masuk fb ...

    ReplyDelete
  16. Eeeeee tak sanggup M nak tengok... Geli laaaaa

    ReplyDelete
  17. ..bapok beso ular ni..kalah ular sawa..

    ReplyDelete
  18. ngerinye kak...tp mmg betul ada ular besar tu...

    ReplyDelete
  19. besonyaa..!

    ishh..kena ni maut terus....
    seramnya tgk...

    ReplyDelete
  20. takut nengok kulit dia tu,kepala dia xmo pandang,heeee

    ReplyDelete
  21. ingatkan ular sawa..besar bkn main..rupanya tedung yg amat berbisa tu..pakcik tu ada ilmu serta kepakaran menangkap ular....

    ReplyDelete
  22. Ya Allah! Besarnya.. Seriau pulak tengok.. Mintak selisih lah dari jumpa makhluk2 ni.. Huhuhu..

    ReplyDelete
  23. eeeeiii geli tgk pakcik tu pegang... nk pegang sendiri..haishh.. idok ler teman...huhu...

    ReplyDelete
  24. mak aihhhh...tudia, besarnya tedung ni..seram sy tgok..kalau kena ptuk..silap2 dia mkan skali kot..hu3, dah mcm ular sawa je bsarnya..

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠