Drama Love You Mr Arrogant

Drama Nie bakal menggantikan Drama "Cinta Jannah" pada 25 september 2013...aku baca sinopsis best jugak....korang pernah baca novel nie...



Novel bestseller Love You Mr Arrogant, akan didramakan. Drama Love You Mr Arrogant akan ditayangkan di TV3 mulai 25 September 2013

Jom kita baca sinopsis novel dulu:

Jodoh Zaara  Amirah sudah tersurat dengan Zafriel Irham-anak orang kaya yang bongkak amat.Semuanya terjadi bila dia terperangkap lamaran paksa jejaka itu. Dek kerana ingin melepaskan diri daripada Sherry menantu pilihan ibunya,Zafriel memaksa Zaara menjadi isterinya dengan sebuah janji sebagai modal. Macam mana janji itu boleh termeterai?-
Zaara terlanggar kereta Zafriel secara tidak sengaja.Zafriel meminta bayaran RM5000 sebagai ganti rugi dan sebagai cagaran Zaara bagi hp kesayangannya pada Zafriel. Tempoh hutang adalah seminggu.Manala Zaara nak cekau duit sebanyak itu.
Zafriel mula terdesak bila ayahnya mahukan dia berkahwin. Jika tidak syarikat Irham holding akan jatuh pada tangan sepupunya. Inilah sebab janji termeterai antara Zaara dan Zafriel. Irham  lagi sanggup berkahwin dengan Zaara dari Sherry -gadis gedik tu.

Demi sebuah janji, Zaara redha.Namun,dia tidak menyangka keputusan itu membuatkan hidupnya kacau bilau disebabkan hati kering dan ego yang tinggi Zafriel.
Tambah pula,sikap ibu mertuanya  Puan Seri Maryam yang tidak merestuinya sebagai menantu.

Puan Ser Maryam mula merancang untuk memisahkan Zaara dari Zafriel. Keadaan bertambah parah bila Zaara dan Zafriel saling mencintai tapi semua itu hanya di dalam hati. Zaara mencintai Zafriel biarkan tidak dilayan seperti isteri. Di saat itu, Zaara rela Irham berkahwin dengan Sherry asalkan ibu mertuanya bahagia. Tapi Irham tidak sanggup kehilangan Zaara. Hatinya sudah lama dicuri isterinya itu.

Nota Pink: Heroin tue Siapa ya...aku tak kenal kikiki yg heronya aku kenal..
♥Like , tweet and g+ peliss ! ♥

21 Doakan Aku Kurus... (◕‿◕):

  1. a'ah kan. heroin dia tu siapa. tak pernah nampak pon.

    ReplyDelete
  2. Macam klise jer citernya..tapi kalau pelakonnya best,layan jugak.

    ReplyDelete
  3. ha'ah...heroin tu sape hek? tak konal...huhu

    ReplyDelete
  4. selamat berhujung minggu.. nampak macam menarik drama ni.. :D

    ReplyDelete
  5. dah jadi trend sekrg nih buat drama adaptasi drp novel ...

    ReplyDelete
  6. wah macam best cerita ni, nak cari novel dulu la...baru syok layan drama nanti kan :)

    ReplyDelete
  7. wahhh mcm best je ceta ni...diadaptasi dari novel terkenal ye...pergh! msti best

    ReplyDelete
  8. cara kawin tu dah macam cinta jannah tu kan..hehehe

    ReplyDelete
  9. semakin banyak drama adaptasi ni..

    ReplyDelete
  10. Ada skit scene macam crita Korea..

    ReplyDelete
  11. mmg btul2x musim sekrang ni semua novel di dramakan...

    ReplyDelete
  12. mesti best kan.. memang tak kenal pun heroin tu. sape yek..

    ReplyDelete
  13. sesekali boleh la layan..hero dia tak minat..:)

    ReplyDelete
  14. sama la.. heroin x kenal...huhu.. heronya plak x best la... ;p

    ReplyDelete
  15. Wah bestnya... Tapi heronya 'kureng'.. Tapi Heroinnya comel!! Tak sabar nak tengok!!

    ReplyDelete
  16. Wah bestnye.. Heroin nya comel!! Heronya bole tahanlh.. Tak sabar nak menonton Love You Mr Arrogant!!

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠

 
This Template Was Made & Design With Love By Cik Rose Cute. All Right Reserved To Me.