Tuto Double Posting

Author : Cik Rose Cute | 10:28 AM | 19Total Comments |
Kalau nak buang DOUBLE POST tu , boleh ikot tutorial di bawahh ye! :)Tuto nie...kredit dari adik Lyssa kat blognya....ada macam2 tuto untuk blogger baru ikut....
 
 
1. Log in > Design > Edit HTML

2. Tekan Ctrl F Dengan serentak , cari kod ini :

<b:widget id='Blog2' locked='true' title='Blog Posts' type='Blog'/>

Bila dah cari akan keluar macam ini lah  :


3. Korang highlight yang Lyssa tunjukkan Warna biru di atas ni haa ..(nak tgk lebih jelas klik gambar tue...)

Then , kornag delete lah ... Tapi , pastikan atas Blog2 ada Blog 1 ..

**Nanti , kalau pakai delete kanggg.. tetiba hilang semua entry pulakk kangg. haha... 

4. Ok , dah delete kan ? Sekarang , cuba PREVIEW ! jangan SAVE lagi . nanti , takut tak menjadi lak ..Bila dah PREVIEW , Jadi... apalagi , SAVE cepat !! :) hehe...
 
Psst!!!!...Pasni sambung edit blog....mungkin petang...aku terjah blog korang....


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

19 comments:

  1. adeh..mcm tak confident je nak buat ni..
    takut lak terdelete semua entry..hihih

    ReplyDelete
  2. Terima kasih utk perkongsian maklumat....

    ReplyDelete
  3. semakin cantik blog CR ;)
    comel .. ;))

    ReplyDelete
  4. Terima kasih atas perkongsian ini CR..

    ReplyDelete
  5. Postingan yang sangat menarik
    selamat siang saudaraku, ini kunjungan dari Indonesia, dalam rangka silaturahmi
    salam sukses untuk semua saudaraku .....
    terima kasih, jangan lupa singgah balik
    ditungggu

    ReplyDelete
  6. kalau ada double post tu, blog kita jadi macam mana ye?

    ReplyDelete
  7. Salam cikrose..rajin nya dia buat tutorial

    ReplyDelete
  8. double posting ni camne eh? x paham la..

    ReplyDelete
  9. salam kak cr..
    2ble posting tu utk hape ye??
    2 entry yg sama dlm 1 hari tanpa publish manual ke?? huhuhu

    ReplyDelete
  10. double posting? mcm mna tu yer..hmm kne tgk dr entri lyssa nnt..thanks kak rose :)

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠