Oh! anakku Haziq Budak Baik

Author : Cik Rose Cute | 8:56 AM | 19Total Comments |
Tak pernah-pernah buat perangai tak nak pergi sekolah....tiba2 hari nie haziq budak baik buat perangai tak nak ke sekolah hikss....Sabar jerlah....

Nak di jadikan cerita....Malam tadi  cik hubby kita ada bawak balik  handphone baru Galaxy Note 2...katanya dia beli dari kawannya dengan harga rm 1600...mahal tak?.Sebelum tue....haziq budak baik nie tak tahu yg abahnya ada beli handphone baru...yg dia tahu handphone sebelum nie dah kena jual hihihi...s3..


Kita dah pesan kat hubby kita jangan beri haziq budak baik nie  main....nanti dia asyik mintak jer nak main...Malam tadi cik hubby kita  entah camna boleh pulak beri dekat haziq budak baik nie main.....Pagi tadi sebelum pukul 7.00  haziq budak baik  dah bangun....Exited nak main gamelah tue huhuhu....Lepas tuekan bila suruh mandi mulalah cakap tak nak mandi dan ke sekolah.....Kesabaran kita masih lagi di tahap kesabaran...kita suruh dia tanggalkan baju pastu masuk bilik air...haziq budak baik dah start nak menanggis...kita mandikan jugak....dah selesai mandi pakaikan baju....haziq budak baik nie merajuk masuk bilik sambil tutup pintu.Kita masuk bilik pujuk dan peluk dia baru okey....Terus lepak kat luar tunggu kereta datang ambik ke sekolah...time tue haziq budak baik dah tak ingat dah galaxy note tue....
Nasib baik....Haziq budak baik nie cepat merajuk dan mudah di pujuk....

Nota Kaki:Sabar Itu Separuh Daripada Iman Untuk mendidik anak-anak....Tapikan...kadang2 tahap kesabaran kita hilang jugak huhuhu


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

19 comments:

  1. samalah kak ank kita... padahal kita dh beli dh game kat dia...nak jugak telipon kita...hihihi.. kesabarn perlu tinggi dalam mendidik ank ank ni...

    ReplyDelete
  2. haziq baik cam ibu dialah tue..hihiih peace haziq

    ReplyDelete
  3. hahha..cik rose tahu...izan dah delete semua game dalam enpon...muhahahah..jadinya Mia dah tak berminat dgn enpon izan....selamat..lgpun..izan xberminat nak main games dalam enpon...selamat bateri tahan lama.

    ReplyDelete
  4. Betul tu. perlu byk sabar dlm mendidik anak2 wpun kdg2 ai x sabar jugak. Budak2 ni klw dah jumpa gajet gajet tu mula la leka sampai x mkn dan minum pun x pe.

    ReplyDelete
  5. Si Haziq saya pun kerenahnya pelbagai, malam tadi tidur kul 1 duk layan ipad En Suami, tapi alhamdulillah pagi tadi bangun dengan mudah sebab ada ugutan "abang tak nak bangun mandi, Ummi simpan ipad dalam almari, abang tak leh main dah nanti". Ada guna gak gadget ni. Umpan.

    ReplyDelete
  6. Nak mendidik anak ni perlu kesabaran yg tinggi.

    Smoga haziq budak baik akan rajin gi skolah lepas nih.

    ReplyDelete
  7. Ensemnya Haziq..Ala biasa la tu kak..bebudak ni mmg tak lepas dari buat perangai kan akak..

    ReplyDelete
  8. xpe haziq...balik sekolah nanti boleh main puas2 game tu.. :)

    ReplyDelete
  9. btl tu CR dlm mdidik ank mmg perlukan kesabaran y tingi... anak2 perangainya bila2 masa je jd x menentu..

    hihi//mujur haziq mudah dipujuk

    ReplyDelete
  10. btl tu CR dlm mdidik ank mmg perlukan kesabaran y tingi... anak2 perangainya bila2 masa je jd x menentu..

    hihi//mujur haziq mudah dipujuk

    ReplyDelete
  11. biasalah budak2 ni kadang2 dtg mood malas mereka..

    ReplyDelete
  12. bdk2 mmg mcm tu. mengikut peredaran zaman lah katakan. kita dulu2 mana berani mcm ni.

    CiM mmg tk benar ank2 main brg2 kami, hp ke, tabs ke, laptop ke, sbb mereka tk boleh dibiarkn leka dgn gadget2 cangiih ni.

    ReplyDelete
  13. salam kak cr..
    huhu..anak2 beginilah kaedahnye...

    sabar...haziq kan budak baik :)

    ReplyDelete
  14. besa la kak budak2 ni kdg2 mai mood xmau p sek juga...kena sabar byk kan nk didik anak2 ni

    ReplyDelete
  15. haziq nk senyum ke x tu kak? haha.. awat ketat semcm je.. apapun peace la haziq!! =)

    ReplyDelete
  16. memg budak baik wlupun kdg2 mood tak nk ke skola melanda

    ReplyDelete
  17. ameen..Haziq memang anak yg baik..

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠