Ular Sawa Terbesar

Author : Cik Rose Cute | 8:17 PM | 10Total Comments |

Ini adalah gambar yang benar-benar mengejutkan iaitu seekor ular sawa dikatakan jenis boa telah ditemui di Wilayah Jiangxi bagi membesarkan jalan ke Guping City.

Ular ini dikatakan telah terkena hujung jentolak semasa membuat penggalian dalam kerja-kerja tersebut.


Apa yang lebih mengejutkan lagi adalah pemandu jentolahktersebut telah mengalami trauma yang agak teruk dan membawa kepada serangan sakit jantung dan tidak berapa lama kemudian telah meninggal dunia.

Ular sawa yang mati itu dikatakan bersaiz 55 kaki panjang seberat 300kg dan dianggar berusia 140 tahun.

(dipetik daripada The Peoples Daily, China)


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

10 comments:

  1. fuyooo,mmg besar ular tu..pemandu tu mati sbb terkejut kot

    ReplyDelete
  2. kesian pemandu tu. gara2 ular punya pasal. :p

    ReplyDelete
  3. alahaiii kesian dkt pemandu tu... tp menakutkanlh tgk ular besar cam gini...

    ReplyDelete
  4. @Bui Junaidi

    betullah...memang besar ular sawa tue...

    ReplyDelete
  5. @faizal mohd

    mungkin terkejut tengok ular sawa tue besar sangat kot...

    ReplyDelete
  6. @IntaNBerliaN

    kalau jumpa ular sawa besar gini....mesti tak dapat lari kan...

    ReplyDelete
  7. besarnya...memang traumalah kalau jumpa sebesar begini

    ReplyDelete
  8. Ya Allah, besarr nya..ee bkn kata pemandu tu..sy pun klu jumpa terus pengsan nih...

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠