Nak Tulis Tak Fikir Dulu...

Author : Cik Rose Cute | 4:22 PM | 19Total Comments |
Aku tak sukalah...orang duk kutuk2 pemain bola sepak negara....Sebelum tulis tue...cermin diri sendiri dulu....Baru boleh kutuk orang lain okey.....Jom! kita baca kat bawah nie...Apa yang Blogger hensem nie tulis hehehe....


Nazmi? Fenomena TsuNazmi? Gila ke apa?

kesian budak cute nie....




Akhir-akhir ini, negara telah dilanda semacam fenomena yang dipanggil TsuNazmi. Walaupun aku rasa sebenarnya takdelah gelombang mana pun. Biasa je. Apalagi kalau bukan gelombang yang dicetuskan manusia bernama Nazmi Faiz Mansur.

Umur baru 17 tahun tapi dah tunjuk belang kat abang-abang senior dia. Kalau kat asrama mahu kena orientate dengan senior sebab melebih-lebih.

Gol ke-7 tercantik dunia? Apa gila si analisis bola tu? Tak masuk website FIFA pun? Cuma masuk website bangang yang banyak sebar berita bangang.

Kemudian dia nak dibeli skuad ATM dengan bayaran gaji RM20,000 sebulan. ATM ni pun satu, punyalah budak lagi. Takkan nak diletakkan training ganas-ganas? Buat rugi je beli budak ni.

Tapi budak ni pun satu bangang. RM20,000 sebulan. Siapa nak bagi? Dahlah SPM tak ambik lagi. Orang lain degree hempas-pulas, takdenya dapat gaji macam tu sebulan. Bangang. Lepas tu sombong pulak cakap nak tunggu tawaran luar negara. Nak tunggu sapa beli? Barcelona? Baik mimpi jelah.

Yang menambah pelik, bila ada orang samakan si Nazmi ni macam Kaka. Janganlah jadi bangang wahai orang Malaysia. Park Ji Sung dah main berapa lama kat Eropah pun takde siapa kata dia macam Kaka. Ni kan lagi orang Malaysia yang tak tahu main bola. Main telur powerlah.

Sekarang semua orang, lebih-lebih lagi perempuan sibuk letak profil picture gambar budak tak mummayiz ni. Heh. Dasar perempuan. Bukan reti tengok bola. Tapi tahu nya tengok telur si pemain bola. Apesal tak letak gambar Tami Arasu?

Pada aku, Nazmi tak power mana. Sama bangang dengan player Malaysia yang lain. Cuma budak ni level bangangnya tak sama dengan Fakri. Lagi satu pada aku, budak ni satu lagi produk yang bakal gagal bila dah jumpa perempuan. Sama macam Zaquan, Zafuan, dan yang terbaru, si abang muka Jepun Kerol Fami.

Tak percaya? Tengoklah nanti kalau ada artis seksi maut nak ajak kapel. Ptuih!!!....
P/S: hehehe semua pasukan bolasepak kena tempias....Hang ingat senang ke nak kejar bola....gugur semua bulu2 kat badan.....Penat Whoa!!!...Cakap boleh la....Try lu pulak main bola kat padang....Kite semua nak tengok...dapat ke tak sumbat bola...hehehe....Kalau korang nak baca Klik SINI


Nak Tempah edit blog Comel Dan kemas dengan harga murah Tekan Sini Tau..ツ

19 comments:

  1. hahaha .. part letak gmbr player kt DP tu terasa jugak la. haha

    ReplyDelete
  2. kutuk org je tahu..biasalah org melayu..hasad dengki

    ReplyDelete
  3. Salam Rose.Sapa la BLOGGER yg suka2 hentam player Malaysia ni?Agak2 klu DIA main bolasepak hebat cam KAKA ker?:D

    ReplyDelete
  4. aduh, teruknya kutuk.. tapi fikir positif sudah. =)

    P/s: kenapa lama tak singgah blog sha? =)

    ReplyDelete
  5. hahahhah...
    dahsyat kutukan dia...
    memang tak der insuran...

    ReplyDelete
  6. sikap manusia,..anyway..kita tak dapat nak puaskan semua hati orang(tmsuk penulis blog) tapi kita mampu untuk buat yang terbaik..

    ReplyDelete
  7. rezki tu tuhan da tntukan.
    takyah la nk jeles sgt wahai mnusia

    ReplyDelete
  8. Main pun main juga, studi pun perlu habiskan. Jadilah player yg cerdik, baru org respek...

    ReplyDelete
  9. di bajet die blogger .. di boleh tulis ape die suke kat blog die.. puiii .. hihi
    *tumpang meludah =P

    ReplyDelete
  10. ish ish...lasernye....mmg cun ape nazmi ni main..gol pun gol 'gagah perkasa' tauuuu...

    ape la kan, tau kutuk jek....lieya rase die tu jeles tuuuu...

    ReplyDelete
  11. sakit hati lah baca entri die ni...huhu~

    ReplyDelete
  12. Teruknya dia....Kat blog sy pun ada pasal isu Nazmi...

    Tp sy x ada la nak kutuk dia...kita judge bakat dia jer la...
    hal peribadi 2 hak dia...kita just peminat kan...

    ReplyDelete

●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
terima kasih kerana korang Ikhlas Memberi Komen...Lambat Atau Cepat...Cik Rose Akan terjah blog Korang...
Semoga kita sama - sama ikhlas berkawan di alam maya Bersama mahabbah cintaNYA
●▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬●
"⎝⓿⏝⓿⎠JAZAKUMULLAH"⎝⓿⏝⓿⎠